Največ uspeha so imeli Francozi. Zmagal je Kevin Ledanois, tretji pa je bil Anthony Turgis. Foto: EPA
Največ uspeha so imeli Francozi. Zmagal je Kevin Ledanois, tretji pa je bil Anthony Turgis. Foto: EPA

"Proga mi je bila pisana na kožo. Ritem je bil enkrat hiter, drugič počasen. Čez ovinke sem skušal najti idealne linije, da bi ohranil čim več hitrosti in prihranil nekaj moči. Zadnji krog sem imel krče. Imel sem dober položaj, Belgijec pred mano je nato padel. Moral sem se odpeti, 15 se jih je odpeljalo. Ista zgodba kot na Flandriji. Če bi bil s skupino spredaj, bi se lahko boril," je povedal Korošec.

Katrašnik z obilico smole
Kapetan slovenske trojice Gašper Katrašnik je imel obilico smole in je končal na 49. mestu: "Toliko, kot sem imel tokrat smole, je nisem imel celo sezono. Na začetku se mi je na kockah odtegnil sedež. Moral sem menjati kolo za rezervno. Ko so mi ga popravili, sem nazaj dobil svoje kolo. Dvakrat sem bil tako med avti. Malo sem se nadihal in odpočil, nato pa mi je tri kroge pred ciljem na vzponu na kockah dol padla veriga. Takrat sem malo obupal, ampak sem spet ujel priključek. To se vse sešteva, na koncu pa zmanjka nabojev. Na taki progi se ti mora vse 'poklopiti', da ti za konec ostane tista bomba." David Per je bil 40.

Francozi do dveh medalj
Odločitev o zmagovalcu je pričakovano padla v zadnjem od desetih krogov, Ledanois pa si je zmago zagotovil z napadom na zadnjem klancu. Do cilja 162 km dolge preizkušnje mu je uspelo zadržati minimalno prednost pred prvim zasledovalcem, Italijanom Simonejem Consonnijem. Bron je osvojil Francoz Anthony Turgis.

Mlajši člani, cestna dirka, 162 km:   
  1. K. LEDANOIS        FRA    3:54:45
  2. S. CONSONNI        ITA   isti čas
  3. A. TURGIS          FRA       0:02
  4. G. MOSCON          ITA   isti čas
  5. A. K. EGESTED      DAN       0:05
  6. F. LIENHARD        ŠVI   isti čas
 ...                                  
 25. R. KOROŠEC         SLO       0:24
 40. D. PER             SLO       0:37
 49. G. KATRAŠNIK       SLO       0:48