V nedeljo bo nastopil tudi Simon Špilak, zmagovalec letošnje Dirke po Švici. Foto: EPA
V nedeljo bo nastopil tudi Simon Špilak, zmagovalec letošnje Dirke po Švici. Foto: EPA

Na seznamu prijavljenih so praktično vsi najboljši slovenski kolesarji, tudi trenutno peti kolesar sveta in zmagovalec Dirke po Švici Simon Špilak, pa Luka Mezgec, Janez Brajkovič, Jan Polanc in drugi.

Dogajanje v Mirni Peči se v nedeljo začne že ob 9. uri, takrat je start starejših mladincev, pol ure pozneje bodo začeli še mlajši mladinci in ženske. Dirka za člane in mlajše člane bo ob 14. uri, premagati bodo morali 178,3 km.

Pestra zasedba najboljših slovenskih kolesarjev
Iz novomeške ekipe so sporočili, do bodo po dolgem času na štartu tudi vsi najboljši Slovenci. Na štartni listi so za zdaj Špilak, Mezgec, Kristijan Koren, Brajkovič, Grega Bole, Matej Mohorič, Polanc, Jure Golčer, Jure Kocjan, Jan Tratnik, Borut Božič, Luka Pibernik, lanski prvak Matej Mugerli in številni drugi. Adria Mobil bo v bližnjo Mirno Peč poslala vse najboljše kolesarje, tudi Primoža Rogliča, zmagovalca letošnje Dirke po Sloveniji, in Marka Kumpa, najboljšega v zadnji etapi slovenske pentlje, ki bosta imela ob sebi še Kristjana Fajta in Klemna Štimulaka.

Tudi v ženski konkurenci se bodo za majico državne prvakinje borile vse najboljše Slovenke, na čelu z državno prvakinjo Polono Batagelj.