Kolesarstvo
(7)
Christopher Froome
Chris Froome je letos že četrtič zmagal na Dirki po Franciji. Foto: Reuters

Dodaj v

Tour: Od kock klasike Pariz-Roubaix do vzpona na Alpe d'Huez

Vse več informacij o trasi naslednje Dirke po Franciji
16. oktober 2017 ob 10:45
Pariz - MMC RTV SLO, STA

Prireditelji kolesarske Dirke po Franciji bodo v torek uradno razkrili traso Tour de Francea 2018, v javnost pa je že prišlo nekaj podrobnosti.

Dirka, ki se bo zaradi nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji začela teden dni kasneje, naj bi vsebovala kocke klasike Pariz-Roubaix, vzpon na sloviti Alpe d'Huez in gorski kronometer predzadnji dan. Že pred časom so potrdili, da se bo Tour začel 7. julija v Noirmoutier-en-l'Ileju, naslednji dve etapi bosta namenjeni sprinterjem, zatem pa bo 35-kilometrski moštveni kronometer.

Po uvodnem tednu po Bretaniji bodo kolesarji zavili proti vzhodu na kocke enodnevne klasike Pariz-Roubaix. Med prvim prostim dnem bo karavana opravila transfer proti jugu, kjer se bo dirka nadaljevala v Alpah, vzpon na Alpe d'Huez naj bi bil skoraj zagotovo eden od vrhuncev. Iz Alp bodo kolesarji šli v Pireneje, kjer bo odločilni del dirke, tudi z gorskim kronometrom. Največje kolesarske preizkušnje bo konec v Parizu 29. julija.

Čeprav se prireditelji skušajo vselej trudijo zadržati kakšno skrivnost o trasi, dobro obveščeni lokalni mediji vsako leto dobijo precej točne informacije. Tako so prepričani, da bo Tour 2018 devet dni gostoval na severu, tam naj bi se ena etapa končala v domačem mestu novega predsednika Mednarodne kolesarske zveze Davida Lappartienta. Francoski mediji so poročali, da obstaja velika verjetnost, da bo trasa z Alpe d'Huezom speljana tako, da bodo kolesarji vzpon premagali dvakrat. Gorski kronometer predzadnji dan naj sicer ne bi bil preveč zahteven, a bo 29 kilometrov speljanih po zelo razgibanem terenu, poroča kolesarski portal cyclingnews.

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
dimnik
# 16.10.2017 ob 11:06
Upam da bo na trasi arenberški gozd
dule95
# 16.10.2017 ob 10:54
Če tole drži potem bo izjemno nor tour. Pa dvakrat na Alpe d'Huez uffff noro komaj čakam na jutri in na uradno objavo trase!
janipapillon
# 16.10.2017 ob 16:38
Še pomnite, kako je Froomey Nibalija zadnjič na kockah raztegoval? Upam da je dezinformacija da bo le 3 km kock .
Lani sem bil dva tedna: Pireneji, mal morja, pa Alpe. Letos nisem mislil it, pa so se spravl na Izoard katerega sem nekoč vozil na svojem najtežjem triatlonu, pa sem šel fante pogledat v Briancon. Morda uspem drug let doma ostat, bomo vidl jutr. :-)
Surfy1969
# 16.10.2017 ob 23:06
@janipapillon
Ne bo ti uspelo, to je Jelovica. Ziher boš gonil na Alp d'Huez.
rokers
# 16.10.2017 ob 15:04
trasa je seveda narejena da bi imela Pinot in Bardet kaj šans za zmago - torej nič ravninskega kronota. ampak tako ali drugače nimata šans: Froomy oba premaga na bilo kakšni trasi, pa tudi Dumoulin, Nibali, pa še kak Landa, Aru in Quintana v dobri formi jih nesejo. Kocke ne bodo odločale zmagovalca, a vsaj en al dva favorita bosta tam odpadla: se pravi 35km ekipni krono in kocke - tu bo pomembna ekipa: Sky ima sedaj veliko boljšo ekipo kot 2014 za kocke na drugih terenih so ostali superiorni. Me pa zanima če bo ta trasa privabila Dumoulina? Zame je v formi iz letošnjega gira na nepretežki trasi (letošnji giro in tudi TdF) največji izzivalec Frooma. Nibali? Skoraj zagotovo bo šel na vuelto, giro ali TdF? Glede na to, da je na kockah tlakoval zmago 2014 ga bi bilo lepo videt tam, pa še ekipo naj bi imel drugo leto močnejšo kot letos...
bolfenk92
# 16.10.2017 ob 11:02
Viva la Tour de France!
dolinc
# 16.10.2017 ob 10:57
Super!

Sedaj je pa samo še vprašanje, kdo bo imel "najboljši" doping. leta 2027 pa bodo zmago na Touru 2018 dodelili nekomu, ki bo naslednje leto končal na 19. mestu. A ima ta šport sploh smisel, tekmovalno gledano?
Kazalo