Geraint Thomas, letošnji zmagovalec Dirke po Franciji. Foto: Reuters
Geraint Thomas, letošnji zmagovalec Dirke po Franciji. Foto: Reuters

Lovoriko je njegova ekipa Team Sky posodila pokrovitelju Pinarellu za kolesarski simpozij v Birminghamu. Po poročanju britanskih medijev so pri Pinarellu lovoriko le za trenutek pustili nevarovano, kar je bilo dovolj za tatvino.

"Ta lovorika mi veliko pomeni. Res škoda, da se je to zgodilo. Gre za stvar, ki je zame neprecenljive vrednosti, in res upam, da mi jo bodo nepridipravi vrnili," je ob tem dejal Thomas in dodal: "Seveda je lovorika pomembna, a še pomembnejši so vsi neverjetni spomini, ki smo jih skupaj ustvarili to noro poletje – in tega mi nihče ne more nikoli odvzeti!"

Richard Hemington, direktor Pinarella, se je Thomasu že opravičil. "Grozno se počutimo. Sprejemamo vso odgovornost za krajo lovorike. Prizadevali si bomo, da jo čim prej odkrijemo," je dejal.

Lokalne oblasti menijo, da so lovoriko ukradli 29. septembra med 18.30 in 19.30 uro po krajevnem času.

Thomas je letos dobil Dirko po Franciji in še podaljšal britanski niz zmagovalcev te prestižne kolesarske preizkušnje. Britanski kolesarji v zadnjih letih dominirajo na Touru, dobili so šest od zadnjih sedmih izvedb (4x Cris Froome, po enkrat sir Bradley Wiggins in Thomas).