Jan Polanc se je po padcu v 1. krogu še nekaj časa mučil, nato pa vendarle odstopil. Foto: Marjan Kelner
Jan Polanc se je po padcu v 1. krogu še nekaj časa mučil, nato pa vendarle odstopil. Foto: Marjan Kelner

Čast pa je reševal absolutni državni prvak Luka Pibernik, ki je zasedel deseto mesto. Zmagal je Belgijec Seanom De Biem, drugi je bil Čeh Peter Vakouc, tretji pa Latvijec Toms Skujin.

Šok že v prvem krogu
Slovenski tabor je šok doživel že v prvem krogu, ko je padla velika skupina kolesarjev, v njej pa sta bila poleg Polanca, ki se je sicer še nekaj časa mučil, nato pa odstopil, še Marko Pavlič in Pavel Gorenc. Oba sta tako kot pozneje Simon Pavlin, Jaka Bostner in Andrej Rajšp odstopila. Po padcu Polanca so Slovenci vse svoje moči usmerili v pomoč Piberniku, ki pa je zamudil odločilen pobeg osmerice kolesarjev.

Imeli so veliko smole
"Danes smo imeli veliko smole. Z Janom in Luko smo imeli dva dva močna aduta za zaključek, a žal se je zgodilo to, kar se je. Luka je sicer vozil zelo skoncentrirano, in ko sem ga spremljal s pogledom na vrhu odseka s kockami, se mi je zdel zelo svež. Ker je bil edini izmed Slovencev v zaključku, je bilo zadeti pravi pobeg loterija. Vem, da je Luka razočaran, saj je bil danes pripravljen na medaljo. To je dokazal tudi ob sprintu zasledovalne skupine, ko sta bila z Italijanom deset metrov pred drugimi," je dejal Pibernikov trener Andrej Hauptman.