Jure Golčer je zmagal že na drugi dirki v dresu Adrie Mobila. Foto: Mario Stiehl
Jure Golčer je zmagal že na drugi dirki v dresu Adrie Mobila. Foto: Mario Stiehl
Tudi v Sloveniji začetek kolesarske sezone

Novomeška ekipa je napovedala, da si letos želi zmago. V begu je imela tri kolesarje Domna Novaka, Golčerja in Radoslava Rogino. Skupaj še s tremi tekmeci so imeli pred zadnjim vzponom minuto in 50 sekund prednosti pred zasledovalci, dobrih 50 km pred ciljem pa so dobili družbo še dveh kolesarjev. Njihova prednost je počasi kopnela, zato so se dobrih 20 km pred ciljem za napad med ubežniki odločili štirje, med njimi sta bila Golčer in Rogina.

V ozadju so se v ospredje vse bolj postavljali člani poljske ekipe CCC Sprandi Polkowice in azerbajdžanskega Synergy Baku Cycling Projecta. A so se za to odločili prepozno, saj so ubežniki dobro kolesarili, na koncu pa je bil najmočnejši 38-letni Golčer, ki se je letos preselil v Adrio Mobil in že na svoji drugi dirki zmagal. Za Eibeggerjem in Freibergerjem je ciljno črto prečkal Rogina, na devetem mestu je končal Jan Tratnik iz ekipe Amplatz BMC.

Nad zmago na prvi letošnji dirki v Sloveniji je bil presenečen tudi Golčer, ki visoko meri predvsem na etapni Dirki po Sloveniji. "V bistvu zase nisem niti v sanjah pričakoval, da bom zmagal, vendar takšno je pač kolesarstvo, včasih se izide," je pojasnil po podelitvi nagrad najboljšim.

Traso dirke, ki je potekala tudi po nekaterih zahtevnih vzponih v istrskem zaledju, je zmagovalec ocenil za zelo zahtevno za ta letni čas, dodatno težavnost pa sta predstavljala tudi tehnična proga v zaključku dirke in pa vreme.

Golčer je tretji zmagovalec VN Izole. Lani je slavil Avstrijec Gregor Mühlberger, na prvi izvedbi pa Italijan Christian Delle Stelle.

Tudi v Sloveniji začetek kolesarske sezone