Bradley Wiggins letos ni imel uspešne sezone in je šele pred kratkim, na Dirki po Poljski, slavil prvo etapno zmago letos. Foto: EPA
Bradley Wiggins letos ni imel uspešne sezone in je šele pred kratkim, na Dirki po Poljski, slavil prvo etapno zmago letos. Foto: EPA

V naslednji sezoni bo Wiggins še cestni kolesar (pri ekipi Sky), nato se bo najverjetneje vrnil na dirkališče, kjer je začel profesionalno kariero in osvojil šest olimpijskih medalj, od tega tri zlate.

"Lepo bi bilo, če bi kariero končal s še enim olimpijskim zlatom," je povedal 33-letni britanski as, ki je pripravljen trdo delati, da spet pridobi težo in mišično maso, kar bo potreboval za moštveno zasledovanje na dirkališču v Riu 2016.

Lani je Wiggins dobil Dirko po Franciji in nato v Londonu postal še olimpijski prvak v kronometru. Letos ni imel uspešne sezone, Dirke po Italiji ni končal, na Dirki po Franciji pa ni nastopil. Kapetan ekipe Sky je bil Chris Froome, ki je Tour dobil v velikem slogu.

Wiggins mu za ta uspeh še vedno ni čestital, saj niti nima Froomove telefonske številke, poleg tega je njuno kolegialnost z nekaj netaktnimi sporočili na Twitterju še dodatno omajalo Froomovo dekle Michelle Cound. Wigginsu se zato ne zdi najbolj pametno, da bi Froomu čestital s SMS-sporočilom, ampak bo počakal, da ga sreča na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Bradley Wiggins je še priznal, da je Froome boljši kolesar za največje tritedenske dirke kot on: "Je precej boljši v vožnji navkreber, zelo dober je v kronometru, leta so na njegovi strani, otrok še nima. Če bo želel, lahko še petkrat zmaga na Dirki po Franciji. Če bi jaz želel še kdaj dobiti Tour, bi moral verjetno zamenjati moštvo, vendar to ne pride v poštev, saj ga obožujem."