Rebeka Abramovič se seli v Španijo. Foto: www.alesfevzer.com
Rebeka Abramovič se seli v Španijo. Foto: www.alesfevzer.com

21-letna Abramovičeva je v Celju odigrala sedem sezon in osvojila po pet državnih in pokalnih naslovov prvaka Slovenije, petkrat se je prebila tudi na zaključni turnir Jadranske lige.

V Gironi bo v prihodnji sezoni igrala v Evropski ligi, kjer bodo tekmeci Girone turški Kayseri, ruska Jekaterinburg in Nadežda, poljski prvak Wisla, francoski prvak Bourges, zmagovalec lanskega Fibinega pokala belgijski Castors Braine ter aktualni evropski prvak Praga. Ekipo bo v novi sezoni vodil Miguel Ortega, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu do 20 let kot pomočnik selektorja z reprezentanco Španije osvojil zlato medaljo.

"V Celju sem preživela čudovitih sedem sezon. Celjski klub mi je kot zelo mladi igralki ponudil veliko priložnosti za igranje in napredek. Zahvalila bi se vodstvu kluba in vsem trenerjem, ki so delali z mano in skrbeli za moj košarkarski in osebnostni razvoj. Celje ostaja moj klub in vedno se bom let, ki sem jih preživela v knežjem mestu, z veseljem spominjala. S podpisom pogodbe z evroligašem in prvakom Španije so se mi uresničile sanje, da bi nekoč košarko igrala tudi na najvišji evropski ravni. Izjemno vesela sem, da sem dobila to priložnost in komaj čakam, da odpotujem v Španijo na začetek priprav z novim klubom. Zame je to velik izziv in upam, da bom ponujeno priložnost dobro izkoristila," je pojasnila Abramovičeva.
Liščeva se seli v Italijo
Dve leti pred iztekom pogodbe Celje zapušča tudi 20-letna Eva Lisec, ki odhaja k italijanskemu prvaku in evroligašu Famili Schio, s katerim je podpisala štiriletno pogodbo.

V italijanskem prvaku, ki sodi med najuglednejše in najuspešnejše evropske klube, jo bo treniral eden najboljših španskih trenerjev Miguel Mendez, ki je v Vigu in Rivasu vodil tudi Majo Erkić, ki je dve sezoni odigrala za Familio Schio.

"Po komaj petih letih treniranja košarke, od tega treh letih v Celju, odhajam v Evroligo. Prestop v tako ugleden evropski klub je zame velik korak naprej na moji športni poti. Na to pot se podajam samozavestna in odločna ter željna dokazovanja. Ponosna sem, da bom lahko zastopala slovensko košarko v tujini in to na najvišji ravni. V Celju sem preživela lepo obdobje z veliko uspehi in veliko trdega dela, ki mi bo za vedno ostalo v spominu," je povedala nova članica Familie Schia.