Na zadnjih dveh tekmah so zeleno-beli le prikazali boljšo igro. Foto: Aleš Fevžer
Na zadnjih dveh tekmah so zeleno-beli le prikazali boljšo igro. Foto: Aleš Fevžer
Matjaž Smodiš in Jaka Klobučar
Matjaž Smodiš je na prvi polfinalni tekmi v Novem mestu prispeval 13 točk. Foto: Aleš Fevžer

Mariborčani so v rednem delu Lige Telemach dvakrat šokirali Ljubljančane, ki pa so v soboto zanesljivo dobili prvo polfinalno tekmo (74:56).

"Za nami je zelo uspešna sezona Lige Telemach. Union Olimpija je glede na videno v Ljubljani in ugled kluba favorit tega polfinala. Ker njeni košarkarji igrajo zelo agresivno, bomo morali biti osredotočeni skozi celotno srečanje. Naša želja je, da se predstavimo v boljši luči kot na prvi polfinalni tekmi ter s pomočjo naših navijačev podaljšamo niz do tretje tekme," je dejal trener Mariborčanov Igor Kuzma.

Vprašljiv nastop kapetana Rannikka
Miro Alilović
, ki je do konca sezone sedel na vroč stolček Uniona Olimpije, je uspel umiriti zelo napeto ozračje z dvema zmagama. "Zavedamo se pomembnosti polfinalne tekme. Na prvi tekmi v Tivoliju smo ohranili prednost domačega terena, a nič še ni odločeno. Zagotovo nas čaka izjemno težka tekma, saj je Maribor Messer že večkrat pokazal, da je neugodna in nevarna ekipa. Imel bo tudi bučno podporo gledalcev. V primerjavi s prvo tekmo bodo Mariborčani še bolj nevarni pod košem, saj se jim po bolezni vrača Rizvić. Od svojih igralcev zahtevam maksimalno disciplino, koncentracijo in 40 minut agresivne obrambe. Še boljši moramo biti predvsem v skoku in pri zapiranju prostora pod košem. Od svojih igralcev zahtevam, da gredo agresivno na skok, vključno z branilci. Kapetan Rannikko je vprašljiv za igro, saj je spet začutil bolečino v mečni mišici. Včeraj zato ni treniral. Nadaljnje preiskave bodo pokazale, kakšno je njegovo stanje," je poudaril Alilović, ki je nasledil Saša Filipovskega.

Potočnik: Morali bomo zaigrati bolje kot na prvi tekmi
Krka je v soboto odpravila Zlatorog s 86:66. "Če želimo izsiliti tretjo tekmo, moramo igrati povsem drugače kot v soboto. Predvsem neprimerno bolj čvrsto v obrambi, v napadu pa hitreje in čim manj na postavljeno obrambo Krke," je povedal trener Laščanov Miloš Šporar.

"V Laškem nas čaka nova težka tekma, obenem pa prva priložnost, da se hitro prebijemo v želeni finale. Zavedamo se, da bomo morali zaigrati bolje kot na prvi tekmi v Novem mestu. Če bomo popravili napake, ki smo jih delali, potem verjamem, da smo lahko uspešni," je pojasnil trener Krke Gašper Potočnik.

Prva finalna tekma že v ponedeljek
Znani so tudi termini finalnih tekem. Prva tekma bo v ponedeljek, 13. maja, ob 20.00. Druga finalna tekma bo 15. maja, tretja 17. maja, morebitna četrta 19. maja in peta 22. maja. Vse tekme si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Polfinale, drugi tekmi, torek ob 18.00:
MARIBOR MESSER - UNION OLIMPIJA 0:1
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju. Morebitna 3. tekma bo v petek.

Ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO - KRKA 0:1
Morebitna 3. tekma bo v četrtek.

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na dve zmagi.