Mike Brown je vedno zelo glasen ob robu parketa. Veliko se pogovarja s sodniki in zelo malo sedi med tekmo. Foto: EPA
Mike Brown je vedno zelo glasen ob robu parketa. Veliko se pogovarja s sodniki in zelo malo sedi med tekmo. Foto: EPA

43-letni strateg je nasledil Byrona Scotta, ki je zadnja tri leta sedel na klopi Cavsov, a ni bil niti blizu končnice. Po odhodu LeBrona Jamesa v Miami julija 2010 Cleveland ni več konkurenčen, Kyrie Irving se sicer razvija v zvezdnika Lige NBA, kar je tudi velik izziv za Browna.

Podpisal je petletno pogodbo v vrednosti 20 milijonov ameriških dolarjev. Brown je bil v sezoni 2008/09 trener leta, leta 2007 se mu je uspelo prebiti vse do finala Lige NBA, a so bili San Antonio Spursi premočni (4:0 v zmagah). V petih sezonah na klopi Cavaliersov je zbral 272 zmag in 138 porazov, a v zadnjih sezonah ni uspel osvojiti Vzhoda, zato je moral maja 2010 oditi.

Brown je v sezoni 2011/12 vodil LA Lakerse, a ni bil uspešen. Lani so Jezerniki v polfinalu Zahoda izgubili proti Oklahomi z 1:4 v zmagah. V letošnji sezoni so Lakersi izgubili štiri izmed uvodnih tekem, zato je moral Brown oditi, nasledil ga je Mike D'Antoni.
M. Gasol najboljši obrambni igralec
Center Memphisa Marc Gasol je bil izbran za najboljšega obrambnega igralca sezone v Ligi NBA. Prejel je 212 glasov, drugo mesto je zasedel zvezdnik Miamija LeBron James (149 glasov), tretji pa je bil Serge Ibaka (122 glasov), ki igra za Oklahomo.