Teja Oblak je bila najzaslužnejša za zanesljivo zmago Celjank. Foto: KZS/Aljaž Močnik
Teja Oblak je bila najzaslužnejša za zanesljivo zmago Celjank. Foto: KZS/Aljaž Močnik
Celjanke le še korak do naslova

Podobno kot na prvi tekmi so Celjanke odlično začele tekmo, a tokrat triglavankam v nadaljevanju niso dopustile priključka. V prvih desetih minutah so se povedle z 18:9, v nadaljevanju pa spretno izkoristile štiri osebne napake Tine Jakovina in Maše Piršič. V 22. minuti je tako prednost narasla na 18 točk (18:36), branilke naslova pa so tekmo rutinirano pripeljale do konca.

Pri Celjankah je bila s 15 točkami (trojke 3/3) najboljša Teja Oblak, s 14 točkami (deset že v prvem polčasu) pa ji je sledila Eva Lisec. Na drugi strani je 11 točk dosegla Katja Špacapan, s po osmimi pa sta ji sledili Manca Jelenc in Urška Žibert.

Tretja tekma bo nedeljo ob 17.00. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Izjave po tekmi:
Tomo Orešnik, trener Triglava:
"Ponovila se je stara zgodba. Bili smo preskromni v napadu in Celja nismo resneje ogrozili. Čeprav smo se trudili, smo znova padli pri realizaciji, ki je bila skromna. S takšno predstavo bi težko premagali tudi kakšno slabšo ekipo. Celjanke so znova znale izkoristiti naše napake in zasluženo prišle do zmage."

Damir Grgič, trener Athleteja Celja:
"Tekmo smo kontrolirali od začetka do konca. A finala še ni konec. Za razliko od prve tekme smo za odtenek bolje zaigrali v napadu, a vseeno nismo pretirano blesteli. Zdaj imamo na voljo imamo tri tekme, na kateri potrebujemo eno zmago. Naredili pa bomo vse, da se to zgodi že v nedeljo v Celju."

Teja Oblak, košarkarica Athleteja Celja:
"Tekmo smo s soigralkami dobro začele, prikazale agresivno igro in dokazale, da smo sposobne doseči veliko točk iz lahkih situacij. V drugem polčasu smo se še dodatno razigrale in zasluženo zmagale."

Finale, druga tekma:
TRIGLAV - ATHLETE CELJE 0:2
48:63 (9:18, 9:12, 16:22, 14:11)
300; Špacapan 11, Žibert in Jelenc po 8, Piršič in Jakovina po 6, Zdolšek 5, Jakobčič in Sever po 2; Oblak 15, Lisec 14, Abramovič 13, Gajić 10, Orozović 8, Gabrovšek 3.

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage. Tretja tekma bo v nedeljo v Celju.

Celjanke le še korak do naslova