Goran Dragić lahko postane najbolje plačan slovenski športnik. Foto: EPA
Goran Dragić lahko postane najbolje plačan slovenski športnik. Foto: EPA
Steve Nash
Steve Nash je napovedal odhod iz Phoenixa, kjer so Dragića lani v zimskem prestopnem roku prelahko spustili. Zdaj ga hočejo nazaj. Foto: Reuters

Po poročanju spletne strani sportsillustrated.cnn.com, ki se sklicuje na vire blizu Dragića, naj bi se poleg njegovega dosedanjega kluba Houstona zanj bolj ali manj zanimali Toronto, Phoenix, Brooklyn, New Orleans in Los Angeles Lakersi. Ni skrivnost, da si ga želijo v Houstonu na vsak način zadržati, toda cena slovenskega reprezentanta je po predstavah v zadnjem delu prejšnje sezone močno narasla. Spletna stran Hoopsworld, ki se prav tako sklicuje na dobro obveščene vire, piše, da Rocketsi ponujajo 8 milijonov dolarjev za sezono, Dragić pa naj bi zahteval 10 milijonov. Številko 10 milijonov omenja tudi CBS-ov strokovnjak za Ligo NBA Ken Berger.

Navijačem Houstona se zdi zahteva previsoka
V Houstonu so se želeli "odkrižati" Kyla Lowryja in mesto prvega organizatorja igre prepustiti Dragiću, toda pogajanja bodo očitno še trda. Na spletni strani navijačev Houstona je na anketno vprašanje, ali je Dragić vreden 10 milijonov dolarjev na sezono, 71 odstotkov uporabnikov odgovorilo z NE.

Phoenix želi Dragića kot zamenjavo za Nasha
Za "Gogija" se zelo zanima tudi njegov nekdanji klub Phoenix, ki išče zamenjavo za Steva Nasha. Kanadski zvezdnik bo skorajda zagotovo zapustil Arizono, na mizi pa že ima ponudbo Toronto, ki mu za tri leta daje 36 milijonov dolarjev. Sestanek z Dragićem je že dogovorjen za ta teden v Los Angelesu, je razkril predsednik Phoenixa Lon Babby. Sunsi vidijo v Dragiću idealno dolgoročno zamenjavo za Nasha, vendar tudi oni niso navdušeni nad osemmestno zahtevano vsoto.

Iz igre za Goranov podpis je dokončno odstopil Portland, ki je na naboru s šestim izborom dobil Damiana Lillarda.