Kevin Durant je blestel na zadnjem svetovnem prvenstvu v Turčiji. Foto: EPA
Kevin Durant je blestel na zadnjem svetovnem prvenstvu v Turčiji. Foto: EPA

Že na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Turčiji je bil Durant najkoristnejši igralec, Američani pa so osvojili zlato medaljo. V pretekli sezoni Lige NBA je Durant postal MVP rednega dela.

Kar deset igralcev na seznamu je udeležencev letošnje tekme All stars, med njimi je tudi Kevin Love, ki je leta 2010 tudi osvojil naslov prvaka, dve leti pozneje pa tudi olimpijski naslov. Zanimivo je, da igralci prihajajo kar iz 18 moštev Lige NBA.

"Srečen sem in ponosen. Glede na sezono, ki so jo imeli ti igralci, in glede na vse, kar so v svojih karierah že dosegli, nisem pričakoval, da bom imel na razpolago tako močno ekipo," je dejal Krzyzewski. Trener bo moral med temi igralci izbrati dvanajsterico, ki bo odpotovalav Španijo: "Vsekakor bo to mešanica starejših in mlajših igralcev. Imeli bomo nekaj veteranov in nekaj nadobudnežev, ki na takem tekmovanju še niso igrali. Zagotovo bomo naredili vse, da bo na nas domovina ponosna."

Poleg Duranta in Lova sta le še James Harden in Anthony Davis osvojila zlato na olimpijskih igrah v Londonu, Stephen Curry in Derrick Rose pa sta se veselila zlata na prejšnjem prvenstvu, na olimpijskih igrah pa ju ni bilo.

Westbrook odpovedal sodelovanje
Kyrie Irving, Damian Lillard
in Paul George bodo predstavljali največje talente ameriške košarke. Edini, ki je sodelovanje odpovedal, je bil Russell Westbrook, razlog je poškodba.

ZDA bodo na SP-ju igrale v skupini C v Bilbau skupaj s Turčijo, Finsko, Ukrajino, Dominikansko republiko in Novo Zelandijo. Na pripravljalni tekmi v Las Palmasu se bodo Američani 26. avgusta pomerili s Slovenijo.

Seznam reprezentančnih kandidatov:
Bradley Beal (Washington Wizards)
DeMarcus Cousins (Sacramento Kings)
Stephen Curry (Golden State Warriors)
Anthony Davis (New Orleans Pelicans)
Andre Drummond (Detroit Pistons)
Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)
Kenneth Faried (Denver Nuggets)
Paul George (Indiana Pacers)
Blake Griffin (Los Angeles Clippers)
James Harden (Houston Rockets)
Gordon Hayward (Utah Jazz)
Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers)
Kyle Korver (Atlanta Hawks)
Damian Lillard (Portland Trail Blazers)
Kevin Love (Minnesota Timberwolves)
Derrick Rose (Chicago Bulls)
Klay Thompson (Golden State Warriors)
DeMar DeRozan (Toronto Raptors)
Chandler Parsons (Dallas Mavericks)