Demar DeRozan je bil zaradi ubitega prijatelja v središču pozornosti. Foto: Reuters
Demar DeRozan je bil zaradi ubitega prijatelja v središču pozornosti. Foto: Reuters
Kevin Durant
Kevin Durant je v Oakland prišel po šampionski prstan. Foto: Reuters

Po koncu lanske sezone se je namreč Golden Statu pridružil Kevin Durant, Bojevniki imajo zdaj strašljivo udarno peterko, v Kanadi so tako tekmo odprli Draymond Green, Kevin Durant, Zaza Pachulia, Steph Curry in Klay Thompson.

Durant: Vem, da bomo pritegnili veliko ljudi
Nihče od njih na parketu ni preživel več kot 20 minut, najbolj razigran je bil Thompson, ki je v 19 minutah na koš vrgel kar 13-krat (za tri točke 4/11) in dosegel 16 točk. Durant ni bil najbolj pri metu, saj je v 19 minutah dosegel 9 točk (iz igre je metal 2/9). Prišlek v Kalifornijo se zaveda, da je začetna peterka Golden Stata izjemno privlačna za gledalce: "Kjer koli bomo letos igrali, bo prodanih veliko vstopnic, želeli si nas bodo videti. Tega se veselim."

Pri zmagovalcih se je najbolj izkazal DeMarre Carroll, ki je zbral 14 točk.

Igralci Toronta protestirali
Pred tekmo je bilo veliko vprašanj, ali se bo kateri od igralcev pridružil protestu proti nasilju policistov, ki ga je pred tedni zanetil Colin Kaepernick, podajalec iz Lige NFL. Ob igranju ameriške himne so igralci Toronta protestirali s stisnjenimi dlanmi in rokami ob telesu ali na prsih.

DeRozanov prijatelj ustreljen 17-krat
Zvezdnik Toronta DeMar DeRozan, ki je v Riu z ZDA osvojil zlato olimpijsko medaljo, je pred dnevi razkril, da je njegovega dobrega prijatelja ustrelila policija. Pokojnik je bil ustreljen 17-krat, zato je DeRozan že takrat razmišljal o protestu.

Njihov trener Dwane Casey protesta ni prepovedal, a je igralcem položil na srce: "Če boste to storili, storite iz srca, ne zaradi želje, da bi nekaj pokazali."

V edini preostali tekmi uvodnega dne predsezone je New Orleans premagal Dallas s 116:102.