21-letni Urban Durnik je novi član domžalske ekipe Helios Suns. Foto: www.alesfevzer.com
21-letni Urban Durnik je novi član domžalske ekipe Helios Suns. Foto: www.alesfevzer.com
Iz Partizana prihaja 22-letni Đoko Šalić. Foto: Helios Suns

Jovan Beader, trener Helios Suns, je ob prihodu Durnika povedal: "S podpisom Durnika smo dobili mladega slovenskega košarkarja, ki smo ga spremljali in želeli že dalj časa. Verjamem, da se bo dobro vključil v naš sistem in bil tudi pomemben člen ekipe pri izpolnjevanju ciljev v novi sezoni."

201 cm visoki krilni center Durnik je v povprečju v Ligi Novi KBM dosegal 11,1 točke in 6,2 skoka na tekmo. 21-letni Durnik je bil tudi član mlajših reprezentančnih selekcij, lani je za reprezentanco U20 na evropskem prvenstvu na Kreti dosegal po 15 točk in temu dodajal še 2,9 skoka.

Šalić okrepitev pod košem
Domžalčani so pod koše pripeljali okrepitev iz Srbije - 22-letnega Šalića, ki je lani pri Partizanu v Ligi ABA dosegal po 7,0 točk in 3,0 skokov na tekmo, še boljši pa je bil v tekmovanju EuroCup, kjer je v statistiko v povprečju vpisoval po 8,0 točke in 4,5 skoka.

Gre za nekdanjega mladinskega in mladega reprezentanta Srbije, ki ima doma dva brona (2012, 2014) in eno zlato (2015) iz evropskih prvenstev ter srebro s svetovnega prvenstva (2013).

"S prihodom Šalića smo kompletirali centrsko linijo. Verjamem, da smo dobili igralca, ki se bo dobro vklopil v naš sistem igre in ki bo s svojimi izkušnjami igranja veliko močnejših tekmovanj, kot sta državno prvenstvo in Liga ABA 2, pomagal ekipi do začrtanih ciljev. Selekcija igralcev za prihodnjo sezono s tem še ni povsem končana," je razkril Beader.

Helios Suns bodo letos nastopali v Ligi Nova KBM in Pokalu Spar, igrali pa bodo tudi v Ligi ABA 2.