Dvoboj Mirze Begića in Anteja Tomića. Nekdanja soigralca pri Realu bi lahko v prihodnje moči združila tudi pri Barceloni. Foto: EPA
Dvoboj Mirze Begića in Anteja Tomića. Nekdanja soigralca pri Realu bi lahko v prihodnje moči združila tudi pri Barceloni. Foto: EPA

Da v Bosni in Hercegovini rojeni 28-letni slovenski reprezentant zapušča špansko prestolnico, je bilo jasno tudi po zadnjih okrepitvah kraljevega kluba, saj sta se moštvu pridružila dva klasična centra. Real je iz Blusens Monbusa pripeljal 217 centimetrov visokega Tunizijca Slaha Mejrija, v sredo pa še iz Milana štiri centimetre nižjega Grka Ioannisa Bourousisa.

Begiću, ki je predvsem v drugi polovici sezone dobro igral v belem dresu, snubcev ne manjka. Nedvomno bo klubska usoda visokega košarkarja kmalu znana. Zanj se potegujejo sami evropski velikani. Že nekaj časa je znano zanimanje dvakratnega evropskega prvaka Olympiacosa, ki nima pravega visokega igralca. Zanimiv naj bi bil tudi za carigrajski Fenerbahče, kjer ambiciozni klub na čelu z Željkom Obradovićem (končno) želi v Evropi narediti odmeven rezultat. K Fenerju se je vrnil tudi drugi reprezentančni center Gašper Vidmar, ki je bil lani posojen mestnemu tekmecu Bešiktašu.

Po Tomiću še Begić k velikemu rivalu?
Obenem pa naj bi interes za Begića pokazal tudi največji tekmec Reala. Barcelona, ki je morala Madridčanom priznati premoč v finalu prvenstva in polfinalu Final Foura, a je za tolažbo osvojila kraljevi pokal, prenavlja moštvo, že lani pa je iz Reala pripeljala visokega centra. V Katalonijo se je lani iz Madrida preselil 218 centimetrov visoki Ante Tomić. Sijajni Dubrovničan je bil v pretekli sezoni glavni nosilec igre Barce.

Begić je iz Tuzle prišel k Olimpiji, zaigral za kranjski Triglav, se preizkusil v Belgiji in pri bolonjskem Virtusu, po težki poškodbi pa se je na parket vrnil pri ljubljanskem Slovanu, kjer je opozoril nase. Nato je dve leti nosil zeleno-beli dres Olimpije, za tem pa ostal v enakih barvah, le da tedaj v Kaunasu pri Žalgirisu. Zadnje tri sezone je odigral pri Realu. Slovenski dres je oblekel na Eurobasketu v Litvi, kjer je bil med najboljšimi slovenskimi strelci in prvi skakalec varovancev Božidarja Maljkovića.