Vassilis Spanoulis je bil najboljši strelec tekme z 19 točkami. Foto: EPA
Vassilis Spanoulis je bil najboljši strelec tekme z 19 točkami. Foto: EPA
Georgios Bartzokas
Trener Olympicaosa Georgios Bartzokas si je pošteno oddahnil po zadnjem pisku sirene. Foto: EPA

Turki so bolje začeli, v prvi četrtini so imeli minimalno prednost, potem pa so ušli z delnim izidom 0:13. Sinan Güler, Jordan Farmar in Kerim Tunceri so bili natančni izza črte (21:36). Olympiacos uvodnih pet minut druge četrtine ni dosegel niti točke. Kostas Papanikolaou je z dvema trojkama znižal zaostanek, na odmor so Turki odšli s prednostjo osmih točk (33:41).
Grki so se prebudili v nadaljevanju
V drugem polčasu je Olympiacos zaigral precej bolje. Kostas Sloukas in Vassilis Spanoulis sta z dvema zaporednima trojkama dvignila vroče navijače na noge (49:49). Po 30 minutah so gostje vodili za točko (54:55).
Zadnjo četrtino so precej bolje začeli gostitelji. Pero Antić je zadel trojko, Acie Law in Stratos Perperoglou sta povišala na 61:55. Gostje so se zbrali, razigral se je Tunceri in z delnim izidom 0:8 so znova poskrbeli za veliko zaskrbljenost na tribunah (66:67).

Velika evforija v končnici
Končnica je popolnoma pripadla Grkom, ki so skoraj vsak napad metali za tri točke (10/32 za tri točke). Minuto in pol pred koncem je bil iz desnega kota natančen Acie Law (76:70). Spanouils je bil natančen pri prostih metih, v zadnji sekundi pa so gledalci po zabijanju Kyla Hinesa celo prezgodaj vdrli na igrišče. Hitro so morali zapustiti parket, da so lahko izvajali še podajo v zadnjih sedmih desetinkah.
Vujačić ni igral zaradi klubske kazni
Na zadnji tekmi ni igral kaznovani Saša Vujačić. Vzrok za kazen je neprimerno vedenje slovenskega igralca na četrti tekmi četrtfinala, ko je Efes zmagal s 74:73, neprimerne pa naj bi bile tudi njegove izjave po tekmi, na kateri ni dosegel nobene točke.
Olympiacos v polfinalu proti CSKA-ju
V polfinalu zaključnega turnirja, ki bo 10. maja v Londonu, se bo Olympiacos pomeril s CSKA-jem iz Moskve, v drugem polfinalu pa bosta igrala večna tekmeca Real Madrid in Barcelona.

Četrtfinale, peta tekma:
OLYMPIACOS - ANADOLU EFES 3:2
82:72 (21:23, 12:18, 21:14, 28:17)
12.000; Spanoulis 19, Printezis 15, Powell 9, Papanikolaou 8, Perperoglou in Law po 7, Hines 6, Antić 5, Sloukas 3, Šermadini 2, Katsivelis 1; Lucas 14, Savanović 12, Farmar 11, Güler 9, Erden 8, Tunceri 7, Shipp 6, Gonlum 3, Barač 2.

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na tri zmage.



Zaključni turnir, London, polfinale, petek, 10. maja:
REAL MADRID - BARCELONA

CSKA MOSKVA - OLYMPIACOS

Finale bo 12. maja.