Gordon Hayward je eden izmed redkih zvezdnikov, ki je Zahodno zamenjal za Vzhodno konferenco. Foto: EPA
Gordon Hayward je eden izmed redkih zvezdnikov, ki je Zahodno zamenjal za Vzhodno konferenco. Foto: EPA
Danilo Gallinari
Danilo Gallinari bo pri Clippersih združil moči z Blakom Griffinom in DeAndrejem Jordanom. Foto: Reuters

v svoje vrste zvabil prostega krilnega igralca Gordona Haywarda.

27-letnik, ki je navduševal v dresu Utaha, bo s Celticsi podpisal štiriletno pogodbo v vrednosti 128 milijonov dolarjev. 203 centimetre visoki košarkar je bil v preteklih dnevih na pogovorih v Miamiju, Bostonu in Salt Lake Cityju, kot kaže, pa ga je najbolj navdušila vizija Bostona, ki bo skušal že v letošnji sezoni na Vzhodu napasti Cleveland.

V poslovilnem pismu Utahu je zapisal, da je bil odločilen dejavnik njegov nekdanji trener na univerzi, zdaj pa glavni strateg Bostona Brad Stevens. Boston se bo moral zaradi plačnega proračuna (salary cap) odreči nekaterim igralcem, med njimi tudi enemu izmed četverice - Avery Bradley, Jae Crowder, Terry Rozier, Marcus Smart, ki so bili v prejšnji sezoni pomembni v rotaciji Stevensa.

Težko pričakovano odločitev je Hayward sporočil natanko leto dni po potresu, ki ga je povzročil Kevin Durant s prestopom iz Oklahome v Golden State.

Hayward, deveti izbor na naboru leta 2009, je bil v Utahu iz sezone v sezono boljši. Najboljše številke je vknjižil prav v zadnji sezoni, ko je v povprečju dosegal 21,9 točke in bil prvič izbran na tekmo All Star. Jazzerje je popeljal do izkupička 51:31 in prve končnice po letu 2013.

Gallinari iz Denverja v Clipperse
V senci Haywardove odločitve je klub zamenjal prav tako prosti igralec Danilo Gallinari, ki iz Denverja odhaja k LA Clippersom. Italijan bo za tri leta dobil 65 milijonov dolarjev. V poslu med Clippersi, Denverjem in Atlanto je Denver dobil drugi izbor na naboru leta 2019, Atlanta pa Jamala Crawforda, Diamonda Stona in prvi izbor na naboru leta 2018. Crawford se že dogovarja o odkupu pogodbe.