Fred Hoiberg, ki ima desetletne izkušnje iz Lige NBA, je sprejel velik izziv. Foto: EPA
Fred Hoiberg, ki ima desetletne izkušnje iz Lige NBA, je sprejel velik izziv. Foto: EPA

Trener Tom Thibodeau je bil odpuščen, saj so bili cilji še precej višji. Generalni menedžer Gar Forman je že dve desetletji velik prijatelj 42-letnega Hoiberga, ki je bil v zadnjih tednih edini kandidat za klop Bikov. "Dobili smo odličnega trenerja, ki je pravi vodja, zelo dobro zna komunicirati z igralci," je poudaril Forman.

Hoiberg je med letoma 1995 in 2005 igral v Ligi NBA. Na naboru leta 1995 ga je v drugem krogu kot 52. po vrsti izbrala Indiana. Za Pacerse je igral štiri leta skupaj z legendarnim Reggijem Millerjem. Med letoma 1999 in 2003 je 193 cm visoki branilec igral za Chicago, nato pa še dve sezoni za Minnesoto.

"Zelo sem vesel, da sem dobil to priložnost. Vsi se zavedajo, da mi delo na univerzi Iowa pomeni vse, a sprejel sem nov izziv. Ponudba je prišla ob pravem času, vedno sem si želel trenirati ekipo v Ligi NBA. Vodil bom izjemne igralce, cilj je naslov prvaka v Ligi NBA. Poznam ligo, v njej sem igral deset let," je pojasnil Hoiberg.

Čaka ga zelo težko delo, saj imajo Bullsi močno ekipo. Cilji so visoki, vodstvo kluba si želi prvič po letu 1998 znova zaigrati v finalu Lige NBA.