Dwight Howard ostaja zvest Orlandu. Foto: EPA
Dwight Howard ostaja zvest Orlandu. Foto: EPA
Derek Fisher
Derek Fisher je bil zelo zaslužen za pet naslovov Lakersov. Veteran se seli v Houston. Foto: Reuters
Nate McMillan
Nate McMillan je po seriji slabih izidov moral zapustiti klop Portlanda. Foto: Reuters

Najbolj so se za sijajnega Howarda zanimali pri New Jerseyju, z njim pa so povezovali še številne druge klube. Po koncu sezone bi postal prost igralec in najbolj vroče ime na trgu, zato so ga Magici želeli zamenjati, saj bi v nasprotnem primeru poleti ostali praznih rok. To se jim je zgodilo že leta 1996, ko je Shaquille O'Neal zapustil Florido in se preselil k LA Lakersom.

Opravičil se je navijačem za nastali cirkus
"Moje srce je tu in vse, kar imam, je v Orlandu. Preprosto ne morem kar tako oditi. V preteklih mesecih sem dobil nekaj slabih nasvetov, zato se opravičujem vsem navijačem za nastali cirkus. Niso si zaslužili vseh dni negotovosti. Od dna srca mi je žal za vse te dogodke. V nadaljevanju sezone bom dal vse od sebe, da izboljšam vtis in da dosežemo zadane cilje," je poudaril Howard.

Sessions okrepil Lakerse
LA Lakersi so na vsak način hoteli rešiti veliko težavo na položaju organizatorja igre. Ramon Sessions se iz Clevelanda seli v Kalifornijo. V letošnji sezoni je dosegal 10,5 točke in 5,2 podaje na srečanje. V letošnji sezoni bo zaslužil 4,2 milijona ameriških dolarjev. Lakersi imajo na tem položaju Steva Blaka, ki pa ni v pravi formi.
V menjavi med kluboma se k Lakersom seli še krilni igralec Christian Eyenga, v nasprotno smer pa odhajata Jason Kapono in Luke Walton, ki je bremenil proračun Lakersov, saj ni skoraj nič igral, zaslužil pa je 6,1 milijona zelencev na sezono.
Fish zapušča Staples Center
Na položaju organizatorja igre je tekme začenjal veteran Derek Fisher, ki se seli v Houston, Lakersi pa so dobili Jordana Hilla. "Fish" je kar 13 izmed 16 sezon v Ligi NBA igral pri Lakersih. Osvojil je tudi pet prstanov.
Velike spremembe v Portlandu
Houston je dobil veterana Marcusa Cambyja iz Portlanda, v nasprotno smer pa so odšli branilec Jonny Flynn, center Hasheem Thabeet in izbor v drugem krogu letošnjega nabora. Trailblazersi, ki so v zelo slabi formi, v sredo zvečer so doživeli polom v New Yorku, so pred tem že poslali Geralda Wallaca v New Jersey za Mehmeta Okurja in Shawna Williamsa. Vodstvo Portlanda je tudi odstavilo trenerja Nata McMillana, ekipo bo do konca sezone vodil pomočnik Kaleb Canales.
Jackson zdaj že v San Antoniu
Golden State je pred dvema dnema iz Milwaukeeja dobil Stephena Jacksona, Warriorsi so danes branilca poslali v San Antonio, v nasprotno smer pa se seli Richard Jefferson.
Spremembe tudi v Washingtonu
Denver je centra Neneja poslal v Washington, pridobil pa je JaVala McGeeja and Ronnyja Turiafa. Wizardsi so obetavnega branilca Nicka Younga zamenjali k LA Clippersom za Briana Cooka in izbiro v drugem krogu nabora.

Leandro Barbosa in Anthony Carter se iz Toronta selita k Indiani v zamenjavo za pravice na letošnjem naboru igralcev.