Dwyane Wade ima v letošnji sezoni veliko težav s poškodbami. Foto: Reuters
Dwyane Wade ima v letošnji sezoni veliko težav s poškodbami. Foto: Reuters

Biki, ki so zadnji naslov osvojili leta 1998, ko je blestel legendarni Michael Jordan, so daleč od stare slave. Zbrali so le 32 zmag in imajo že 36 porazov, kar je dovolj le za deseto mesto na Vzhodu. Miami in Detroit imata zmago več na osmem in devetem mestu.

V sredo se je Wade v zadnji četrtini zapletel s centrom Memphisa Zachom Randolphom. Roke mu ni uspelo izvleči in poškodoval si je komolec. V letošnji sezoni je trikratni prvak Lige NBA z Miamijem že izpustil enajst tekem, zagotovo pa ne bo igral do sredine aprila, ko se konča redni del sezone. Če bi se Biki prebili v končnico, bi šel na novo slikanje, nato pa bi zdravniki odločili, ali lahko zaigra.

"Vsekakor to ni najslabši možen scenarij, ni pa niti najboljši. Že pred koncem tekme sem vedel, da s komolcem ni vse v redu. Zdaj bom dva tedna nosil mavčno oblogo. Računam, da bom zelo hitro okreval," je povedal Wade, ki je poleti po 13 sezonah zapustil Miami in ima možnost podaljšanja pogodbe s Chicagom za naslednjo sezono, ko bi prejel 23,8 milijona ameriških dolarjev.