Kyrie Irving je odšepal s parketa Oracle Arene. Foto: Reuters
Kyrie Irving je odšepal s parketa Oracle Arene. Foto: Reuters

Irving ima že vso končnico težave s poškodbo in tako ni dokončal niti prve tekme finala, ki so jo Warriorsi dobili po podaljšku s 108:100. V Oaklandu je odšepal z igrišča in se v dvorano vrnil na berglah. Zlomljeno ima kolensko pogačico, moral pa bo na operacijo. Okrevanje bo trajalo štiri mesece.

Pred sezono se je v Cleveland vrnil LeBron James, pozneje se mu je pridružil še Kevin Love in Konjeniki so tako dobili svojo zvezdniško trojko. James je glavni nosilec igre, takoj za njim pa je prvi motor moštva Irving, ki je v rednem delu sezone dosegal dobrih 21 točk na tekmo. Za končnico so Cavsi ostali že brez Lova, ki je sezono končal zaradi poškodovane rame, še hujši udarec pa so doživeli s poškodbo Irvinga. Kyrie je odigral 13 tekem končnice in v povprečju dajal po 19 točk na srečanje.

Zdaj bo še večje breme na Jamesu, velika odgovornost pa čaka Matthewa Dellavedovo, ki sicer v končnici igra zelo dobro. Avstralca čaka težko delo, saj je pri Golden Statu prvi "play" najkoristnejši igralec letošnje sezone Steph Curry. 23-letni Irving je sicer blestel na lanskem svetovnem prvenstvu, kjer je bil prvi organizator igre zlatih Američanov, ob koncu pa bi celo izbran za MVP-ja turnirja.