Lahko Phil Jackson spremeni New York, ki je bil v zadnjih letih glede na vložek v ekipo tarča posmeha, v zmagovito ekipo? Foto: EPA
Lahko Phil Jackson spremeni New York, ki je bil v zadnjih letih glede na vložek v ekipo tarča posmeha, v zmagovito ekipo? Foto: EPA

Jackson je v eni najbolj znanih franšiz lige kot igralec preživel enajst sezon in z njimi osvojil dva naslova prvaka, svetovno slavo pa požel kot trener, saj je na klopeh Chicaga in LA Lakersov osvojil rekordnih 11 naslovov prvaka.

Zdaj 68-letni Jackson naj bi pogodbo po poročanju ameriških medijev podpisal v petek na kosilu s predstavniki kluba, gre pa za petletno pogodbo, po kateri naj bi Jackson dobil 12 milijonov dolarjev letno, ne vključuje pa lastniškega deleža v klubu. Knicksi uradno predstavitev pripravljajo za torek.

Jackson bo prevzel košarkarske naloge in zadolžitve v klubu od predsednika in generalnega menedžerja Steva Millsa, čaka pa ga težko delo. Knicksi so eno večjih razočaranj sezone, s kar 40 porazi na dozdajšnjih 66 tekmah pa še vedno lovijo mesto v končnici. Jackson se bo moral najprej pomeniti o prihodnosti s prvim zvezdnikom Carmelom Anthonyjem, ki bo letos poleti prosti igralec, nato pa temeljito spremeniti ekipo. Verjetno se bo v moštvu zamenjal tudi trener. Med kandidati za naslednika Mika Woodsona se omenjajo Steve Kerr, Brian Shaw in Kurt Rambis.