Erjon Kastrati bo od zdaj igral za domovino. Foto: www.alesfevzer.com
Erjon Kastrati bo od zdaj igral za domovino. Foto: www.alesfevzer.com

22-letni Kastrati je v Slovenijo prišel leta 2011 in v prvi sezoni zaigral za Union Olimpijo. S Krko je dvakrat postal državni prvak. Slovensko državljanstvo je prejel leta 2013. Slovenski dres je v reprezentanci do 20 let nosil na evropskih prvenstvih leta 2013 in 2014. Leta 2012 se je s člansko reprezentanco pripravljal na nastop na evropsko prvenstvo 2013.

24-letni Morina je slovensko državljanstvo prejel leta 2011. Za slovensko reprezentanco do 20 let je nastopil na evropskem prvenstvu leta 2012 v Sloveniji in se veselil sedmega mesta. Leta 2015 je nastopil v članski B-reprezentanci, lani pa si je s člansko reprezentanco priigral nastop na evropskem prvenstvu 2017. Za člansko reprezentanco je zbral tri uradne nastope.

"Erjon Kastrati in Gezim Morina se po letih igranja za Slovenijo vračata v domovino. Košarkarjema smo ponudili pomoč, ko je bila njuna država še v nastajanju. Slovenski dres sta vedno nosila ponosno, zato se jima iskreno zahvaljujem in jim ob tej priložnosti želim uspešno nadaljevanje kariere," je povedal generalni sekretar slovenske zveze Radoslav Nesterović.