Mike D'Antoni je zadel v polno, ko je priložnost v začetni peterki ponudil organizatorju igre Jeremyju Linu, ki pa je na zadnjih tekmah pokazal zelo malo. Foto: Reuters
Mike D'Antoni je zadel v polno, ko je priložnost v začetni peterki ponudil organizatorju igre Jeremyju Linu, ki pa je na zadnjih tekmah pokazal zelo malo. Foto: Reuters
Monta Ellis
Monta Ellis je barve Golden Statea branil od leta 2005. Foto: EPA

D'Antonijevo odpoved je vodstvo prejelo manj kot 48 ur po šestem zaporednem porazu New Yorka, ki je pred začetkom sezone kotiral zelo visoko, zdaj pa mu celo grozi neuvrstitev v končnico, kar bi bilo za Knickse prava katastrofa. Trenutno so na osmem mestu, ki še vodi v končnico, izenačeni z Milwaukeejem (18-24).

'Linsanity' le pesek v oči?
V New York je D'Antoni prispel maja 2008. Svojo ekipo je popeljal do 121 zmag in 167 porazov. Lani so se Knicksi uvrstili tudi v končnico, kjer pa so morali priznati premoč Bostonu (4:0). Tudi letos so sezono začeli slabo, a jih je vsaj nekoliko rešil Jeremy Lin, ki je obnorel Ligo NBA, New Yorku pa je pomagal uravnovesiti razmerje zmag in porazov (15:15). Zanimivo, da so Knicksi zmage nizali brez poškodovanega Carmela Anthonyja in Amara Stoudemireja, ki je manjkal zaradi smrti v družini. Ekipo bo do konca sezone vodil njegov dozdajšnji pomočnik in nekdanji trener Atlante Mike Woodson.

Ellis bo kariero nadaljeval v Milwaukeeju
Onkraj luže tudi odmeva menjava, ki so jo opravili med Milwaukeejem in Golden Statom. V Kalifornijo se iz 'pivskega mesta' seli Andrew Bogut, ki so ga na naboru leta 2005 Bucsi izbrali kot prvi. Mnogi so pričakovali, da bo Avstralec v naslednjih letih zablestel v polnem sijaju, a so ga precej zaustavile številne poškodbe. V Golden State se seli tudi Stephen Jackson. Bucsi so si z menjavo zagotovili usluge odličnega strelca Warriorsev Monto Ellisa, v Wisconsin pa se selita še Ekpe Udoh in center Kwame Brown.