Andrej Kirilenko je deset let odigral za Utah, kjer je pustil neizbrisen pečat. Foto: EPA
Andrej Kirilenko je deset let odigral za Utah, kjer je pustil neizbrisen pečat. Foto: EPA

Član Timberwolvsov bo dve leti, v katerih naj bi zaslužil 20 milijonov ameriških dolarjev. Kirilenko je trenutno na olimpijskih igrah v Londonu, kjer bo igral za rusko izbrano vrsto. V sezoni 2011/12 je z Moskovčani izgubil finale Evrolige proti Olympiaciosu, a so ga vseeno izbrali v najboljšo peterko Evrolige.

V Ligi NBA je 31-letni košarkar iz Iževska preživel deset sezon, vse v dresu Utaha med letoma 2001 in 2011. Njegovo povprečje je 12,4 točke in 5,6 skoka na tekmo, do zdaj pa je odigral 726 tekem. Zanj so se zanimali tudi Brooklyn Netsi in Golden State Warriorsi.

Velika konkurenca pri branilcih
Že v sredo je Minnesota izpeljala posel s Phoenixom in New Orleansom. Robin Lopez in Hakim Warrick se iz Arizone selita v New Orleans. Minnesota je Wesleyja Johnsona in prvi izbor na naboru prepustila Phoenixu. Center Brad Miller se iz Minnesote seli v New Orleans, a se bo upokojil, kar pomeni, da so Timberwolvsi privarčevali 5,1 milijona zelencev. Denar so porabili za Kirilenka.

Izjemna bo konkurenca na branilskih položajih. Ricky Rubio ima še vedno poškodovano levo koleno, pogodbo je podpisal 23-letni Rus Aleksej Šved, tu sta še Luke Ridnour in J. J. Barea.