Raven igre pada iz sezone v sezono, trenutno jo še rešujejo veterani ob zatonu karier. Eden takšnih je Olimpijin Goran Jagodnik. Foto: www.alesfevzer.com
Raven igre pada iz sezone v sezono, trenutno jo še rešujejo veterani ob zatonu karier. Eden takšnih je Olimpijin Goran Jagodnik. Foto: www.alesfevzer.com

V prispevku za oddajo Dogodki in odmevi je Franci Pavšer, komentator košarkarskega dogajanja na Radiu Slovenija, povedal naslednje:

Iz prve slovenske košarkarske lige je izstopil Maribor, ni mogel zdržati še pet tekem, da bi vsaj navzven ohranil regularen videz tekmovanja. Niti licenciranje klubov z domnevno skrbnim pregledom dolgov, ki ga je po nogometnem vzoru vpeljala Košarkarska zveza Slovenije, ni preprečilo, da bi šel klub v stečaj.

Klubi po Sloveniji so vse bolj siromašni, amaterizem oziroma popoldanska obrt seže že do prve lige. Raven igre pada iz sezone v sezono, trenutno jo še rešujejo veterani ob zatonu karier, ob luknji pri vzgoji košarke pa bo sčasoma zmanjkalo tudi kakovostnih veteranov. Osnovni problem je zanemarjanje vzgoje mladih košarkarjev. Klubi životarijo, Košarkarska zveza Slovenije pa živi v reprezentančnih oblakih. Ti se bodo kmalu razblinili, saj je slovenska košarkarska mladina po stalnem osvajanju kolajn v mladinskih kategorijah zadnjo kolajno dočakala z zdaj 28-letnim Preldžićem, Vidmarjem in Klobučarjem. Na NBA-naboru je bil zadnji izbran Goran Dragić pred šestimi leti.

Dokler klubi ne bodo imeli večje pomoči zveze, bo pač tako, ironično pa je, da so zvezo ustanovili prav klubi in naj bi jo tudi usmerjali. Če funkcionar na zvezi zasluži nekajkrat več kot najbolje plačan košarkar slovenske lige in če je strošek sodnikov večji zalogaj kot pa strošek trenerjev mladih, bo težko najti pot navzgor.