Kobe Bryant je najboljši strelec Lige NBA, presegel je že 30.000 točk v karieri, ima že pet prstanov, a trenutno je zelo nezadovoljen z igro Lakersov. Foto: EPA
Kobe Bryant je najboljši strelec Lige NBA, presegel je že 30.000 točk v karieri, ima že pet prstanov, a trenutno je zelo nezadovoljen z igro Lakersov. Foto: EPA
Mike D'Antoni in Steve Nash
Mike D'Antoni in Steve Nash sta odlično sodelovala v Phoenixu. Nash je bil dvakrat MVP rednega dela, Sunsom pa se vseeno ni uspelo prebiti v finale Lige NBA. Brez granitne obrambe v končnici pač ne gre. Foto: EPA
Metta World Peace in Pau Gasol
Metta World Peace je izgubil precej kilogramov in igra najbolje v zadnjih treh letih, Pau Gasol pa je v sistemu D'Antonija popolnoma izgubljen. Igra preveč stran od koša in na vsaki tekmi meče za tri točke, kar res ne bi smela biti njegova naloga. Foto: EPA
Dwight Howard in Antawn Jamison
Antawn Jamison, ki je bil vso kariero zelo dober pri metu za tri točke, je na zadnjih tekmah obsedel na klopi. Foto: EPA

16-kratni prvaki Lige NBA so bili ob hitri ekipi Sixersov videti kot traktor ob ferrariju, Jrue Holiday (26 točk in 10 podaj) in Evan Turner (22 točk in 13 skokov) sta jih v nekaterih akcijah naravnost osmešila. Obramba znova ni bila na ravni Lige NBA, trener Mike D'Antoni pa je vse bolj zaskrbljen. Lakersi so šele na 10. mestu Zahodne konference, imajo 15 zmag in 16 porazov.

Worthy: Igra Lakersov je ogabna
"Igra Lakersov je ogabna. To so sploh ni košarka, ne moreš že po nekaj sekundah metati za tri točke. Obrambe sploh ni, nobene energije ni v tem moštvu. Tako se v tej ligi ne pride nikamor," je dejal legendarni James Worthy, ki je strokovni komentator tekem Lakersov. V studiu analizira številne akcije in v torek se je najkoristnejši igralec finala Lige NBA leta 1988 (Lakersi so v sedmih tekmah ugnali Detroit) držal za glavo.

"Preprosto smo stari kot 'drek'. Moramo najti pot do zmage tudi, ko nam met ne steče in nimamo veliko energije. Pristop k igri v obrambi bo treba popolnoma spremeniti. Naša prva peterka ne more imeti svežih nog vsak večer, zato moramo igrati racionalno, dogovoriti se moramo za napadalne akcije," je poudaril 34-letni Bryant.

Kobe: Videti smo bili kot avtomobil v globokem blatu
"Proti Philadelphii ste videli ostarelo ekipo. Preprosto smo bili zelo počasni. Videti smo bili kot avtomobil v globokem blatu, Sixersi pa so bili sveži, pokali so od energije," je še dodal najboljši strelec Lige NBA (30,3 točke na tekmo).

Ima D'Antoni sploh še kakšno rešitev?
Njegovi soigralci so v precej slabši formi. 38-letni Steve Nash se je vrnil po poškodbi, 32-letni Pau Gasol ima težave s koleni, Dwight Howard po dolgotrajni rehabilitaciji ni več najbolj dominanten center lige. Pravo obrambo igra le 33-letni Metta World Peace. S klopi vstopata tudi Jodie Meeks in Jordan Hill, Antawn Jamison je padel v nemilost D'Antonija.
Številni poznavalci dogajanja v Los Angelesu so se držali za glavo, ko je priložnost dobil strateg, ki ljubi hitro in napadalno igro. "Run and gun" seveda ni primeren za staro ekipo, ki se s precej mlajšimi tekmeci podi po parketu in velikokrat igra brez pravega načrta. Še celo njegov predhodnik Mike Brown je imel bolj uigrane akcije, pa so ga imeli navijači Jezernikov vrh glave.

"Nismo najbolj atletska ekipa v ligi, imamo pa ogromno izkušenj, a tega ne znamo izkoristiti. V obrambi smo nepovezani, ne komuniciramo med seboj," je povedal Pau Gasol, ki je pod vodstvom Phila Jacksona zelo zaslužen za dva naslova prvaka, zdaj pa je le še bleda senca nekdanjega najkoristnejšega igralca svetovnega in evropskega prvenstva.

Clippersi kralji v mestu
V petek zvečer bo v Staples Centru veliki mestni derbi med Clippersi, ki so nanizali 17 zmag zapored do poraza v Denverju, in ranjenimi Lakersi. Razmerje moči v Los Angelesu še nikoli ni bilo tako na strani Clippersov.