Spodbudna novica za Krko je dvig forme Simona Petrova, ki je proti Crveni zvezdi dosegel 16 točk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Spodbudna novica za Krko je dvig forme Simona Petrova, ki je proti Crveni zvezdi dosegel 16 točk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hasan Rizvič
Hasan Rizvič je za Azovmaš igral že med letoma 2008-10, poleti pa je po prihodi iz Unicsa Kazana s klubom iz Mariupola podpisal dveletno pogodbo. Foto: KZS/Anže Blažič

Krka je Beograjčane odpravila s 75:73, a navijačev to še ni zadovoljilo, saj je še vedno preveč napak na mestu organizatorja igre. Ravno na tem položaju so Dolenjci najtanjši, saj so že po nekaj dneh izgubili Američana Allana Raya, ki bi moral zapolniti vrzel po poškodbi Curtisa Stinsona.

Nov izziv zdaj slovenske prvake čaka v pristaniškem mestu Mariupol ob Azovskem morju, kjer se bodo po videnem v prvih dveh krogih pomerili z neposrednim tekmecem za 2. mesto v skupini F.

Tekmo Krke na skrajnem jugovzhodu Ukrajine boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na 2. programu Televizije Slovenije in MMC-jevem portalu.

Pečerov prvi strelec, Rizvić prvi skakalec
Slovenski prvaki imajo po dveh krogih Evropskega pokala polovični izkupiček, tako kot ukrajinski gostitelji, ki jih vodi srbski trener Aco Petrović. Glavni adut Azovmaša je nekdanji NBA-jevec Oleksij Pečerov, ki je na prvih dveh tekmah v Evropi skupaj dosegel kar 40 točk. Ob Pečarovu sta nosilca igre še Američana Daniel Ewing in Ricky Minard, vidna vloga pa pripada tudi občasnemu slovenskemu reprezentantu Hasanu Rizviću, ki je prvi skakalec moštva.

Ukrajinci doma tesno ugnali Le Mans
Tokratni nasprotnik Krke se ponaša s sedmimi naslovi ukrajinskega državnega prvaka in še s štirimi naslovi pokalnega zmagovalca. Že peto sezono zapored so udeleženci evropskega pokala, kjer pa se jim je le v sezoni 2008-09 uspelo uvrstiti med 16 najboljših ekip. V letošnji sezoni je ekipa v prvih dveh krogih evropskega pokala dosegla polovičen izkupiček. Najprej so na domačem parketu v zadnjih trenutkih tekme premagali Le Mans z 79:76, povsem pa so odpovedali v Litvi, kjer so jih nadigrali Lietuvos Rytas, bilo je 88:55.

EVROPSKI POKAL, skupina F

3. krog,
danes ob 17.00 (prenos TVS 2/MMC):
AZOVMAŠ - KRKA

Ob 20.30:
LE MANS - LIETUVOS RYTAS

Lestvica:                            
LIETUVOS RYTAS        2  2 0  4 točke
KRKA                  2  1 1  3      
AZOVMAŠ               2  1 1  3      
LE MANS               2  0 2  2