Košarka
Luka Dončić in Damir Javor sta bila v glavnih vlogah na  tekmi v Madridu.
Luka Dončić se jezi nad odločitvijo slovenskega sodnika Damirja Javorja. Foto: EPA

Dodaj v

Laso: Dobra šola za Luko Dončića

Okrcal tudi sodnike
20. december 2017 ob 11:36
Madrid - MMC RTV SLO

"Luka bo moral biti v takih položajih pametnejši. Moral se bo naučiti, da je pomembneje ostati na parketu in igrati, ne glede na to, kakšna je sodniška odločitev," je izključitev Luke Dončića komentiral trener košarkarjev Reala Pablo Laso.

V sredo je največ prahu v Evroligi dvignila sumljiva sodniška odločitev, in to prav Slovenca Damirja Javorja, ki je na tekmi Real - Valencia najboljšemu mlademu evropskemu košarkarju ta hip že pred polčasom pokazal pot v slačilnico.

Vse se je začelo v 14. minuti, ko je Javor piskal nešportno osebno napako Tiborja Pleissa nad Dončićem, ki je bil v prodoru. Slovenec se je zaščitil z levo roko in pri tem Nemca udaril po obrazu. Ko so sodniki videli kri na Pleissovem obrazu, so pogledali videoposnetek in spremenili odločitev. Nešportno osebno napako so dosodili Dončiću.

Lasso je bil nad sodniško odločitvijo ogorčen: "Tega se v košarki po pravilih ne sme narediti. Ne pri osebnih napakah. Ko so videli kri, so po ogledu videa odločitev spremenili, česar se v košarki ne sme. Ne vem, ali je to dovoljeno v nogometu, ampak v košarki zagotovo ni. Sploh pa ni šlo za nešportno osebno napako, saj se je le zaščitil."

Do izključitve je prišlo dve minuti pozneje, ko je Dončić v prodoru podrl Guillema Vivesa. Slovenskemu najstniku so piskali osebno napako. Verjetno še vroč od prejšnje sporne akcije se je zapletel v besedni dvoboj z nasprotnikom in sodnik Javor mu je (prestrogo) pokazal izključujočo tehnično napako.

Dončić se ni mogel pomiriti. Bil je že na poti v tunel, ko se je obrnil in spet zakorakal na igrišče nekaj zabrusit Javorju. Nato je nekajkrat brcnil v ograjo tunela, ki vodi v slačilnico. Njegove izjave po tekmi ni bilo.

Real Madrid je dobil tekmo z 91:72.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
zmiki
# 20.12.2017 ob 11:45
Dobro se je zaščitil in razbil nos tipu, ki bi ga lahko poškodoval. Včasih si želim, da bi vsak grobijan dobil podobne batine.

Vedno bolj ga bodo tolkli in če se ne bo postavil zase, bo kot Dragič, vsako drugo tekmo brez zoba. Je pa res, da mora Luka to narediti bolj pametno. Upam, da se kaj nauči iz tega.
fobet123
# 20.12.2017 ob 11:45
Javor, tako se NE pozdravi kompleksa ...
iluvatar
# 20.12.2017 ob 11:47
Ah, mal so ga sprovocirali. Bo dobra šola. Tudi to mora dati skozi.
redwinger
# 20.12.2017 ob 11:45
Slovenec Slovencu Slovenc'
sumtb
# 20.12.2017 ob 11:55
Bolje da je izključen kot poškodovan. Slika krvavega nosa bo šla tudi v NBA in to je plus da iz take situacije ko gre nekdo v njega z namenom da ga poškoduje konča napadalec z zlomljenim nosom. V NBA tudi ni varijante da bi Dončič dobil za to kakeršenkoli favl, tam ni vaških javorjev.

Dobra šola da se nauči da sodniki niso njegova klasa in da se z njimi NE pogovarja. To kar je naredil javor je zrelo da ga izključijo iz evrolige in gre soditi nazaj v Zgornji Duplek kamor spada, je pa tu tudi element da si tega kakšnemui francoskemu zvezdniku ne upa narediti. Mu pa ne bo prijetno v Sloveniji zdaj leš čas, to verjamem in to čisto upravičeno.
samburin
# 20.12.2017 ob 11:54
Javor in Lamonica vedno v ospredju. Menda sta zadolžena za zdrahe.
lukace5
# 20.12.2017 ob 12:02
O nesportni tam sploh ni govora. Tip je prisel od zadaj in ni imel namena blokirati zabijanja, saj je bil predalec od Doncica. Tam je sel brez dvoma na osebno in s tem zelel prepreciti kos kar nebi bilo nic narobe, ce nebi prisel od zadaj. Luka je sel na zabijanje in ko se odrines z obeh nog, je taksno gibanje rok popolnoma naravno. Sodniki so naredili ogromno napako in EL bo to 100% tudi priznala.

Osebne v napadu tudi ni bilo v nobenem primeru. Obrambni igralec nikakor ni stal z obema nogama na tleh. On se je premikal in stal na prstih v trenutku, ko je Luka vanj priletel s telesom. Jaz tam nebi dosodil nic, ce pa ze pa je bil to blocking foul torej osebna nad Doncicem.

Potem pa se tehnicna, ki jo je Luka dobil zaradi "trash talk"-a z igralcem Valencie. Ok, so mu jo piskali ampak zakaj je ni dobil tudi tekmec?

Toliko napak v 2. minutah, ki so pripeljale do izkljucitve MVP kandidata EL se nisem videl. Pa to so bile tako ocitne napake, da jim je ze tezko reci napake.
ManBoy
# 20.12.2017 ob 11:55
Pokazati tehnicno in posledicno zaradi nesportne ter tehnicne izkljucitev glavnega igralca po 6 minutah na parketu je pa norost.

Da ne omenjam, da je pa igralec Valencie ni dobil, pa je on zacel trash talk..

Da ne omenjam, da pri obeh piskanih prekrskih Doncica le tega ni bilo.

Aja tocno, sodil je Javor, slovenec.
bleeeee
# 20.12.2017 ob 12:03
Kjer je prisotna kri se piska avtomatsko tehnicna ali namerna... PIKA. Napaka Javorja and comp. je bila, da niso prej piskali nekaterih grobih faulov nad Luko, zato je malce popenil in sledila je tehnicna. Zal.

Torej je najboljši recept za zmago dolga klop s kopico "pogrešljivih" igralcev, ki z glavo naprej namerno skačejo igralcem nasprotne ekipe v komolce ali kolena? Kri garantirana, tehnična, pika.
Jan83
# 20.12.2017 ob 11:49
javor je zame osebno ena prpica. Nevem kaj se je bal da če bo sodil pravilno oziroma v korist Luke, da bodo govorili, da sodi za njega ker sta iz iste države. katastrofa
Picasso
# 20.12.2017 ob 11:42
Slovenec Slovencu najhujši sovražnik. In še nekaj, kjerkoli Javor sodi v Sloveniji, vsak njegov pisk bi morali gledalci izžvižgat. Zakaj? Ker je Luka s soigralci prinesel letos nekaj naši državi kar se nemore primerjat z ničemer, tako da gospod Javor kakor bi južni sosedi rekli: Uzalud sve, džaba ti trud.
odlekiran
# 20.12.2017 ob 12:34
Kdor je kdaj igral košarko dobro ve, da se na levi - zaščitniški roki pričakuje sila celotnega nasprotnega igralca. Če tega pri polaganju ne narediš, si polomljen ob prvem kontaktu. Luka je komaj v zadnjem letu dovolj močan, da lahko zadrži take brutalne nalete. Po takih faulih mora vseeno ostati v ravnotežju in pristati na obe nogi. To res ni nič novega. Ko se mu je šel opravičiti, je bilo jasno, da oba vesta za kaj se gre in da ni bilo nikakršnih slabih namenov. Tudi mlatenja od zadaj se privaja, kot vsega ostalega. Zato pa je dober. Raje vidim, da popeni in vse zbrca, kot da jokca kot kakšen hrček.
Ferdek
# 20.12.2017 ob 11:41
Mnenje biomehanika:
http://www.rtvslo.si/blog/ferdek/analiza-donciceve-osebne-v-napadu/118636
badi
# 20.12.2017 ob 11:59
Kompleksi Javor, a? Upam da dejansko dobi kazen v smislu, da nebo več sodil na tem nivoju.
threepointer
# 20.12.2017 ob 12:23
Po moje bi bil flagrant 1, nad Luko seveda. Tukaj je šlo za nevarno igro, ki je po veliki smoli prinesla poškodbo tistemu, ki je imel možnost odigrati bolj pametno. Luka je naredil točno to, kar se v takšni situaciji naredi. Šel je maksimalno na koš in se zaščitil pred veliko nevarnostjo od zadaj. Če tega ne bi storil, bi tvegal potencialno mnogo hujšo poškodbo.
Marko32
# 20.12.2017 ob 13:18
@sportivko

V katerem vzporednem vesolju je šel Pleiss na žogo ne vem, ampak v tem našem zagotovo ne.

Pleiss je šel na sekiro, IMO je Dončič to videl in se je zaščitil. Da ne omenjam tega, da je očitno bil Dončič pred njim in je Pleiss bil za njim. V takem primeru je izredno tvegano vsakršno posredovanje in vsi košarkarji to vedo. Le največji mojstri si lahko v takih primerih privoščijo poskus blokade, pa še ti izredno pazijo, da koga ne poškodujejo (npr. Lebron).

Pleiss je pa navadno drvo in v tem primeru bi lahko Dončiča ustavil le s sekiro, kar je tudi storil, zraven je pa upravičeno pokasiral.

Ali nisi nikoli igral košarke ali pa se sprenevedaš.
veza
# 20.12.2017 ob 12:22
Laso naj se nauči, da njegovi igralci morajo zaščititi kolega, ko je v težavah, pa naj bo po pravici ali krivici, to je najhujše v tem dogodku, štirje igralci Reala se pogovarjajo, kot kure, na sredi igrišča, Dončić pa nori po igrišču.
In Javor bo prišel v zgodovino, izkjučil je najbolj obetavnega igralca v Evropi tega stoletja, ja, tudi tako postaneš prepoznaven, če ne moreš drugače.
lukace5
# 20.12.2017 ob 12:15
Posnetek je bil preko kolega poslan NBA sodniku, ki ga bo ocenil po NBA pravilih. Pa da vidimo kaj bi dosodili v ZDA...
krkuščekov
# 20.12.2017 ob 12:41
@lookaaa
Kjer je prisotna kri se piska avtomatsko tehnicna ali namerna... PIKA.

Kje v pravilih si to našel?
EnGlažek
# 20.12.2017 ob 12:13
lookaaa
Kjer je prisotna kri se piska avtomatsko tehnicna ali namerna... PIKA. Napaka Javorja and comp. je bila, da niso prej piskali nekaterih grobih faulov nad Luko, zato je malce popenil in sledila je tehnicna.
Ne po posnetku sodeč je napaka bila ker je najprej pravilno piskal namerno igralcu Valencije potem ko je pa videl kri pa takoj spremenil odločitev.Tudi pri pogovoru z nasprotnikom ni nikjer nič takega da bi bilo za izključitev.Res je pravilno da nima privilegijev sonarodnjaka ampak ni ga pa potrebno izključit za tako malenkost(vsaj iz videnega mogoče so bile težke besede)
semaino
Tu se vidi, da je se samo razvajen otrok, ceprav zelo talentiran igralec.
Ne vem kje po tej reakciji vidiš da je razvajen otrok? Mislim da ravno preveč razvajen ni če je že od 13 leta v Madridu in misli da kar nekaj časa sam brez staršev.Kdo naj bi ga razvajal? Za 18 letnika je še kako zrel.
Mirko Tipka
# 20.12.2017 ob 12:04
mlad je še.. tudi jaz sem igral(recimo polovico tako dobro kot on) in naredil (sicer, pri 15.) isto bedarijo. Lahko bi rekli 3x... prvič, zadnjič in nikoli več. Luka bo pa prespal zadevo in bo videl, da je vedno nekdo nad njim.. če drug ne, potem sodnik... žal so pravila takšna, da je sodnik na parketu, da razsodi. Ali je pravilno razsodil ali ne, pa Luka žal ne more pomagati.

Še naprej pa mu želim še veliko športnih uspehov .. zame je pravi car
Insider No. 1
# 20.12.2017 ob 13:41
V Detroit "bad boys" Pistonse bi spadal. Pokazal je avtoriteto in to je pravilno. Najboljši igralec evrolige si ne more dovoliti, da ga napadajo košarkarji s stranskimi vlogami.
Rdeči valjar
# 20.12.2017 ob 12:07
Ne glede na pravico ali krivico, so takšne lekcije lahko zelo poučne! In so pravzaprav pri odraščanju celo nujno potrebne in dobrodošle! Čez nakaj časa bo to tudi sam spoznal.
b-l-a-z
# 20.12.2017 ob 14:01
Damir Javor je gniloba, ne glede na tokratno odločitev. Kdor je igral košarko in mu je kdaj sodil ve, kakor vejo tudi tisti, ki so spremljali njegovo sojenje v slovenski ligi. Kako je prišel ta tip tako daleč, je pa veliko, veliko in zelo dobro vprašanje..
johan1
# 20.12.2017 ob 13:38
Kakšen pokvarjen športnik moraš bit, da naskočiš iz ozadja na igralca ki ima "zicarja"?
Kaj pa če bi Dončiča zbil v ogrodje koša?
Takim sodnikom bi morali predvajati nalet Nemca pred vsako tekmo, ob podobni sodbi pa vzeti licenco za sojenje za vedno.
threepointer
# 20.12.2017 ob 13:11
Sportivko, sem velikokrat pogledal posnetke iz vseh zornih kotov, pa se s tabo nikakor ne morem strinjati. Luka je res odnehal pri poskusu zabijanja, vendar ne zaradi kontakta nasprotnikovega nosa z njegovo roko, ki mu zabijanja ne bi mogel preprečiti, ampak zaradi nasprotnikovega zamaha z roko, ki mu je izbil žogo a ga pri tem tudi udaril od zadaj po rami, kar mu je očitno spodneslo ravnotežje. To je bilo pri celi stvari najbolj nevarno, saj pri padcih zaradi takšnih kontaktov lahko pride do hudih poškodb. Flagrant 1!
sagoza
# 20.12.2017 ob 13:09
Pleisso je z telesom šel na Luko ne pa na žogo!
prlek
# 20.12.2017 ob 13:48
@sportivko
Pa daj no, Dončiča je naskočil s hrbta, celega bi odnesel z igrišča, če ga ne bi vsaj malo "zadržal" s komolcem. Kakšen Dragič bi s svojimi kilami pristal med gledalci. Praviš, da Dončić ni šel na koš. Seveda njegovo gibanje ni bilo več proti košu, ko ga je Pleiss odnesel iz linije. A ti misliš, da so sodniki Pleissu za brezveze najprej dosodili nešportno osebno. Če ne bi bilo nesrečnega komalca, bi pri tem tudi ostalo. Oziroma bi moralo ostati, ker nešportna osebna s strani Pleissa je vsekakor bila.
Kot se že predhodniki napisali - blokado se podeli tako, da udariš žogo brez večjega kontakta z igralcem, ne pa da ga odneseš z igrišča. In to s hrbta.

Drugače pa se iz tega dela prevelika scena. Sodniške napake pač, kot jih je na tekmah veliko. Na žalost.
Vendar so taki sodniki absolutno brrez vsakega občutka za košarko, ko trenutno najbolj vročemi igralcu v Evroligi dosodijo tehnično za izključitev zaradi predolgega jezika. Pa ne zagovarjam, da bi Dončić moral imeti kakšno protekcijo. Ampak ljudje gledamo ekipne športe zaradi "umetnikov" in ne zaradi "razbijačev".

Seveda pa je reakcija Dončiča brez vsake diskusije absolutno neprimerna. Igralec se mora znati obvladati.
veza
# 20.12.2017 ob 12:37
Ljudje se bodo drezali s komolci- glej, ta je tisti, ki je sprovociral Dončića, ena dva tu mu bosta tudi zaploskala in mu plačala pijačo, ostali ga bomo ignorirali, mogoče bo tudi slišal kakšno opazko, a nima smisla, naj bo srečen, da je postal slaven.
Upam, da košarke ne bo več sodil!
Mirko Tipka
# 20.12.2017 ob 12:07
semaino
# 20.12.2017 ob 11:53
Tu se vidi, da je se samo razvajen otrok, ceprav zelo talentiran igralec.

Taksni izpadi mu manjsajo ceno v ZDA.
Tam, ce se ne znas kontrolirati nimas kaj iskati, pa si lahko najboljsi


tule se pa malo motiš
donkey
# 20.12.2017 ob 13:22
@sportivko Ni res, na tem posnetku se vidi, da je Pleisso šel na žogo! ..in bi tudi do nje prišel če nebi prej fasal komolca!

Jah, jaz bi zadnjič zunaj tudi skoraj prišel do postelje ene punce, če ne bi bila vmes vrata njenega stanovanja :)
Luka je šel na polno na zabijanje, on bi mu pa žogo zbijal al kaj? :) Optimist. Še dobro, da je Luka dobil na moči, ker če bi se to lani zgodilo, bi pri takem naletu s strani, Luka končal polomljen na tleh.
lukace5
# 20.12.2017 ob 18:13
@arnolfus
Nimas pojma kot sem ti ze vceraj razlozil. Ce mislis, da bo zaradi vcerajsnje tekme Luka izbran nizje potem ti ni pomoci. Tezava bi bila ce bi se to dogajalo pogosto, ce se zgodi enkrat pa je to pozitivno. V ZDA drugace gledajo na mocne karakterje kot v Evropi. Tu vse bazira na ekipi in klubi nimajo radi igralcev, ki prevec izstopajo. To se vidi tudi po povprecjih odigranih minut, tock, asistenc... V NBA je ravno nasprotno, tam je individualizem poudarjen in Luka je vceraj lepo pokazal da zna biti zaj... ko je to potrebno. Edina napaka ki jo je storil je bila, da je po izkljucitvi prisel nazaj in nekaj dejal sodniku. Vse ostalo ni bilo pa nic spornega. Tisto brcanje v tunelu mene nic ne moti, bilo je izven igrisca po izkljucitvi in ce tega nebi storil v tunelu, bi pa v garderobi. Meni je po vcerajsnji tekmi se vecji car, pokazal je da ima karakter in jajca ter da se ne pusti. Ce si ti povprecnez je to tvoja tezava, Luka pa bo v NBA cisto dobro shajal. Vse kar mora paziti je to, da se ne pusti sprovocirati ostalo pa je pri njem ze na nivoju.
veza
# 20.12.2017 ob 12:39
Ko se mu je šel opravičiti, je bilo jasno, da oba vesta za kaj se gre in da ni bilo nikakršnih slabih namenov.

ja, bravo, včeraj je nekaj nagajala slika, sedaj sem videl, šel je k njemu in se opravičil, jasno!
Druid
# 20.12.2017 ob 12:19
Popolnoma zgrešene sodniške odločitve, izgleda da so res imel nalogo napadit naš biser. Ker res mi ne gre v glavo, da zaradi pogovora z nasprotnikom dobiš tehnično, ki te praktično na začetku tekme izključi iz igre. Res pa je tudi, da je Luka napačno odreagiral. In tu so pa važne izkušnje, upajmo le, da to ne bo vplivalo na njegovo nadaljno kariero.
seven7
# 20.12.2017 ob 16:40
S hrbta se je spravil na dončiča. Tu je kvečju njegov faul ne pa lukov.
Samorog37
# 20.12.2017 ob 17:15
Le kaj drugaga od hlapca jerneja pričakovali naj bi? Zaupana moč in avtoriteta zlahka zlorabljena je. Ljubezen do košarke tuja mu je, za čast in oblast pripravljen narediti je vse. Čeprav ljubezni do igre, magije, ubije naj vse.
Slovenska malomeščanska, hlapčevska sodniška mentaliteta, se je najprej pokazala, ko Crvena zvezda lansko sezono ni mogla premagati nobenega nasprotnika v ABBA in evropski ligi, ko so sodili slovenski sodniki. Na to se je trener Crvene zvezde javno pritožil. Najbolj do izraza pa je prišla sinoči, ko so zaradi svojih zaporednih neumnih določitev sprovocirali mladega genija in ga za nameček se poslali na tribune brez razloga. Da je mera polna, pa to niso naredili tuji sodniki, ki znajo ceniti magijo, ustvarjalnost in mladostno razigranost ob dovršeni perfekciji navdiha, zaradi katerega na miljone ljudi spremlja tega virtuoza. Ne pomembna je , da se povdari njihova majhnost, slaboumnost, nevočljivost, sebičnost, ... slovenska značilnost!!! Vsaka jim čast!?!
REsnica
# 20.12.2017 ob 13:33
kdor ne vidi dončićevega prekrška, po katerem je dobil drugo teh napako, mu pač čustva preprečujejo da bi gledal na zadevo pošteno in nepbremenjeno. V drugo se je dončić v prodoru direktno zaletel v mirujočega nasprotnika. To je po vseh pravilih osebna napaka. pa če jo naredi westbrook, dončić, Harden ali Nosov.
Ninja007
# 20.12.2017 ob 16:47
Slovenec da bi se udinjal gospodarju škoduje Slovencu, že neštetokrat videno v naši zgodovini!
borchica
# 20.12.2017 ob 15:40
Ali je Javor naredil napako v trenutku dosojene nešportne Pleissa? Mogoče. Ma to ni pomembno.

Damir Javor je grobo kršil pravila sojenja, ko je šel na kamero presojati, kaj se je zgodilo. Kamera ni za to namenjena in se točno ve, kdaj se jo lahko uporabi. To ni niti hokej niti fuzbal, pa še tam se natančno ve, kdaj in kako. In če tega Javor ne ve, mu je potrebno pač povedati. Težko verjamem, da ta napaka ne bo sankcionirana s strani sodniške organizacije. če ne bo, bo zame obveljala teorija zarote, da se je tudi Evroliga nalezla NBAjevske strategije vplivanja na tekme in popularnost lige, brez izbiranja sredstev. Če bi Real izgubil, bi se lahko pritožil in tekma bi bila zaradi tako evidentno napačne sodniške odločitve lahko celo razveljavljena.
5tane
# 20.12.2017 ob 15:17
Vse jih razbij Lukaaa..
Marko32
# 20.12.2017 ob 15:01
Kako sta uspela Pukl in Javor je verjetno največji misterij sodniške organizacije.
Beastman
# 20.12.2017 ob 14:22
Luka Dončič igra z jajci, in včasih jih je treba tudi obranit...
friks
# 20.12.2017 ob 13:20
"Luka bo moral biti v takih situacijah pametnejši. Moral se bo naučiti, da je pomembneje ostati na parketu in igrati, ne glede na to, kakšna je sodniška odločitev," je izključitev Luke Dončića komentiral trener košarkarjev Reala Pablo Laso.

Temu težko kaj dodamo. Moramo pa upoštevati, da je Luka še zelo mlad in so take zadeve normalne.
sagoza
# 20.12.2017 ob 13:02
sportivko

na tem posntku se lepo vidi da je Pleisso naredil namerno osebno napako sicer bi to bilo zabijanje žoge skozi obroč

https://www.youtube.com/watch?v=WPj0jyOs
xqk&t=0m48s
kreden2
# 21.12.2017 ob 08:33
Ajde ne serite. Vsak od nas, ki je kdaj igral vaško al pa blokovsko ligo ve kako je, če v polnem šprintu v kontri za sabo slišiš idiota in ti po vratu šprica njegova slina. Veš da te tip hoče zrušit. Veš da so te prejšnjo tekmo lomil v kontri in da boš končal med železjem pod košem, če ne boš nekaj naredil. Al se userješ in se ustaviš, al pa vržeš ven komolec. Pa ni varijante da idiota ne nasadiš. Zdaj, a je blla roka v liniji, al ni bla... Dejstvo je, da se Pleiss ni ustavljal in da je slučajno dobil po nosu. Luka se mu je opravičil ker je tekla kri in Pleiss je opravičilo sprejel kot to profiji naredijo. Sranje so kasneje naredili sodniki.
veza
# 20.12.2017 ob 18:08
Ponovno moram poudarit, v čem je srž včerajšnjega dogodka, lahko je sodnik zamočil, lahko se je zmotil, karkorkoli, a ko je bil Luka na koncu z živci, mu ni pristopli nobeden od soigralcev, ga potolažil, umiril, mu dal petko v podporo, ga pospremil z igrišča, to je poden, tega še nisem videl, štirje so stali na sredi igrišča, tiščali glave vkup in se delali, kot da ne vedo, kaj se dogaja.
Paperino
# 20.12.2017 ob 18:07
Ta Javor me je definitivno prepričal da je cepec ko je piskal še osebno v napadu Reyesu pri postavljanju blokade in se je nasprotnik v njega zaletel, potem je pa še Reyesu stisnil tehnično. Misli, da si tako dviga avtoriteto, zame izpade še večji cepec.
donkey
# 20.12.2017 ob 13:24
@sportivko Ta roka (jaz pravim vsaka mu čast za to) je posledica tega, da je bilo kar precej ostrih štartov nanj v letošnji sezoni, nenazadnje je na prejšnji tekmi pri zabijanju dobil direkten udarec po obrazu. In potem se seveda poskusiš zaščitit ... bodo v prihodnje bolj previdni z naleti nanj.
alkum
# 20.12.2017 ob 13:02
Kaj dramatizirate okoli te izključitve???
Je vihravi mladenič,ki kaj naredi tudi narobe in je pač izključen, kot vsak drug igralec....
lukace5
# 20.12.2017 ob 12:22
@gandhi1
Ta kolega je bivsi NBA igralec tako, da bomo dobili mnenje NBA sodnika iz prve roke.
Kazalo