Memi Bečirović je proti Iranu nastopal kot selektor slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Slavko Jerič
Memi Bečirović je proti Iranu nastopal kot selektor slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Slavko Jerič

"Ponudbo Irana sem sprejel, ker se mi je zdela zelo zanimiva. Reprezentanco poznam, navsezadnje smo z njo dvakrat igrali tudi v letu 2010, vedno se bori za vrh v azijskem prvenstvu, bila je tudi že na svetovnem prvenstvu in olimpijskih igrah. Azijska košarka se razvija z velikimi koraki, Iran pa ima dobre pogoje za treniranje," je za Košarkarsko zvezo Slovenije razložil Bečirović.

Cilj - spet se uvrstiti na svetovno prvenstvo
Iranska izbrana vrsta je bila dvakrat prvak azijskega prvenstva, enkrat je igrala na svetovnem prvenstvu (2010), dvakrat pa na olimpijskih igrah (1948, 2008). Bečirović je prepričan, da bodo tudi v naslednjem obdobju cilji visoki: "V Iranu je vedno tako. Cilja sta finale azijskega prvenstva in uvrstitev na svetovno prvenstvo, kar ne bi bilo nemogoče. Ekipa se pozna zelo dobro, saj je že zelo dolgo skupaj in ima zato kar nekaj izkušenj. Poleg tega v dresu Irana igra tudi Hadadi, ki si kruh služi v Ligi NBA."

Na pot aprila
V Iran bo odpotoval aprila, kjer bo opravljal tudi strokovne naloge, bdel bo nad mladinskim programom in vodil trenerske seminarje.