Milan Tomić bo prvič v karieri glavni trener, čeprav je tudi pri Olympiacosu začasno ob trenerskih menjavah prevzel to vlogo. Foto: EPA
Milan Tomić bo prvič v karieri glavni trener, čeprav je tudi pri Olympiacosu začasno ob trenerskih menjavah prevzel to vlogo. Foto: EPA

Tomić je zadnjih deset let deloval v Olympiacosu, kjer je bil pomočnik trenerja. S Pirejčani je dvakrat osvojil Evroligo in trikrat postal grški prvak. 44-letni Beograjčan je z Olympiacosom Evroligo osvojil tudi kot igralec. To mu je uspelo leta 1997, ko je grški velikan v polfinalu premagal Olimpijo. Zvezda, ki je letos klonila v finalu Lige ABA, nato pa na krilih Alena Omića osvojila srbsko prvenstvo, bo v novi sezoni poleg jadranske lige igrala še v Evropskem pokalu.

Langford prihaja k Pau, James odhaja v Milano
Panathinaikos, aktualni grški prvak, se je okrepil s Keithom Langfordom. 35-letni izvrstni strelec je v Atenah podpisal enoletno pogodbo. Američan je pred dvema letoma nazadnje igral v Evroligi, ko je v povprečju v dresu Unicsa dajal 21,8 točke na tekmo in bil prvi strelec tekmovanja. To mu je sicer uspelo dvakrat v karieri. Nazadnje je v Izraelu igral za Maccabi Rišon Lezion, bil pa je med drugim tudi član Himkija, Olimpie Milano, Maccabi Tel Aviva, Virtusa Bologne in za kratko San Antonio Spursov.

Pao pa zapušča Mike James, ki bo kariero nadaljeval v Milanu pri Olimpii. Italijanski velikan je z ameriškim branilcem podpisal triletno pogodbo. 27-letni košarkar je lansko sezono sicer začel v Ligi NBA pri Phoenix Sunsih, nato so ga zamenjali v New Orleans, ki pa ga je hitro zapustil in se vrnil v Atene, kjer je v Evroligi v povprečju dosegal dobrih 16 točk na tekmo. V Evroligi je igral tudi z Baskonio.