Slovenijo bosta v Španiji vodila brata Goran in Zoran Dragić. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenijo bosta v Španiji vodila brata Goran in Zoran Dragić. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dragićev “da” razveselil Zdovca

"Letošnja NBA-sezona v Phoenixu je bila tako fizično kot psihično izjemno naporna, obenem pa so me pestile še težave s poškodovanim gležnjem. Sprva sem si res želel vzeti čas le za rehabilitacijo in družino, a sem si po enomesečnem premoru nabral moči ter lažje sprejel končno odločitev. Prav tako so vse preiskave, ki sem jih opravil v zadnjem času, pokazale, da bom v popolni fizični kondiciji ravno v času svetovnega prvenstva. V veliko čast mi bo zastopati slovenske barve in v Španiji združiti navijače za skupen uspeh slovenske reprezentance," je povedal slovenski NBA-zvezdnik, ki je bil v letošnji sezoni proglašen za košarkarja, ki je najbolj napredoval.

Pogovor Dragića z Zdovcem in vodstvom KZS-ja je bil v torek. Zakaj odlašanje z obveščanjem javnosti? "Nekajdnevni premor pred sporočilom za javnost smo si vzeli, ker je Goran želel o svoji odločitvi najprej obvestiti njegove delodajalce, klub Phoenix Suns, ter svojega agenta, hkrati pa za vsak slučaj opraviti še dodatne zdravniške preglede gležnjev, s katerimi je med sezono Lige NBA imel precej težav. Danes, ko je vse dokončno rešeno, je torej jasno, da bo zaigral na njegovem tretjem svetovnem prvenstvu," je povedal direktor reprezentance Matej Avanzo.

Zadovoljen je tudi Zdovc: "Njegova odločitev nas vse skupaj seveda zelo veseli, saj je Goran Dragić nosilec te reprezentance, okoli katerega gradimo ekipo za letošnji SP in evropsko prvenstvo prihodnje leto. Cilji so pri meni vedno visoki in bodo z Goranom Dragićem zagotovo lažje dosegljivi."

Svetovno prvenstvo bo potekalo od 30. avgusta do 14. septembra. Slovenija bo v predtekmovanju na Kanarskih otokih igrala z Litvo, Avstralijo, Angolo, Južno Korejo in Mehiko.

Če se bo Slovenija prebila v osmino finala, se bo pomerila z eno izmed reprezentanc iz skupine C, v kateri so ZDA, Finska, Nova Zelandija, Ukrajina, Dominikanska republika in Turčija. Ta del se bo igral v Barceloni.

Dragićev “da” razveselil Zdovca