Evropsko prvenstvo v Sloveniji bo od 4. do 22. septembra. Foto: EPA
Evropsko prvenstvo v Sloveniji bo od 4. do 22. septembra. Foto: EPA

Z letošnjega EP-ja bo TV Slovenija prenašala 40 tekem, najverjetneje tudi vseh 12 pripravljalnih slovenske reprezentance. Prenosi tekem na 2. programu TV SLO bodo istočasno predvajani tudi na MMC-jevem spletnem portalu.

Zadnjo sredo v mesecu oddaja Košarko čutim
Pred začetkom letošnjega EP-ja bo od januarja do junija vsako zadnjo sredo v mesecu na spored tudi nova oddaja Košarko čutim, ki bo obravnavala aktualne in zanimive teme, povezane z letošnjim prvenstvom. Oddajo, ki bo dolga 45 minut, bo vodila Sanja Modrić. Prva bo na sporedu v sredo, 30. januarja 2013, ob 20. uri.

Kmalu portal za Eurobasket 2013
Na MMC-ju bo kmalu na voljo tudi poseben portal, na katerem bodo uporabniki našli ažurne novice, razpored vseh tekem evropskega prvenstva, podatke o reprezentancah, informacije o prizoriščih, nekaj statističnih in zgodovinskih dejstev, prav tako pa se bodo lahko preizkusili v napovedi rezultatov z uporabo aplikacije Nostradamus. V klepetalnici bomo gostili zanimive goste in opravili različne intervjuje z najzanimivejšimi akterji, ki so na različne načine povezani z letošnjim evropskim prvenstvom. Seveda bo pestro tudi na družbenih omrežjih, Facebooku in Twitterju.

Pestro bo tudi na Valu 202
Tudi za Radio Slovenija oziroma Val 202 je priprava in izvedba evropskega prvenstva v košarki eden večjih, če ne celo največji projekt letošnjega leta, tako po organizacijski, programski kot tudi po finančni plati. V projekt je vključena celotna športna redakcija z vsemi honorarnimi sodelavci in precejšen del novinarske ter voditeljske ekipe Vala 202.