Boštjan Nachbar je zadnji dve sezoni igral za Barcelono, zdaj pa se bo preselil v Sevillo. Foto: EPA
Boštjan Nachbar je zadnji dve sezoni igral za Barcelono, zdaj pa se bo preselil v Sevillo. Foto: EPA

"Večino poletja sem bil še neodločen, ali bom kariero nadaljeval ali ne. Z družino nas je vleklo nazaj v Španijo - ne samo igrati košarko, ampak tudi živeti tam, saj nam je Barcelona zelo prirasla k srcu. Predsednik Seville je bil v zadnjih dneh zelo vztrajen. Svojo zgodbo in vizijo so mi predstavili na zanimiv način, vidijo me kot pomemben člen njihove zgodbe, zato ni bilo težko sprejeti odločitve, da se vrnemo v Španijo. Dobil sem tudi nekaj ponudb iz mest, kamor bi mogoče moral iti sam. Starejša hčerka gre v šolo, zato je v redu, da obstaja vsaj mednarodna šola. Ponudba Seville je prišla v pravem trenutku, verjamem, da je odločitev prava," je odločitev za MMC razložil 35-letni Nachbar, ki je z novimi delodajalci podpisal enoletno pogodbo.

Sevilla je sezono 2014/15 končala na 15. mestu španskega prvenstva (med 18 moštvi). Razmerje zmag in porazov je bilo 12/22. Nachbar je za Barcelono igral zadnji dve leti. V prvi sezoni je imel povprečje 7,9 točke na tekmo, v drugi pa 4,3 točke.

Fon v Rogaško Slatino, Špan v Šenčur
31-letni Miha Fon je četrti novinec v ekipi Rogaške, ki je v lanski sezoni Lige Telemach presenetljivo igrala v finalu. Fon, ki je bil s slovensko reprezentanco leta 2004 evropski prvak med mlajšimi člani, je v pretekli sezoni igral za Grosbasket. K Rogaški so to poletje prestopili še Američan Cory Remekun, Matic Rebec in Dejan Milašinović. Odšli so Žiga Dimec, Dražen Bubnić, Sandi Čebular, Tadej Koštomaj, Vladimir Matić in Anže Pelc. Slovenske podprvake bo tudi v novi sezoni vodil trener Damjan Novaković.

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe iz Šenčurja, ki so pred dnevi v svoje vrste zvabili 24-letnega Beograjčana Petra Jokića, bodo v novi sezoni močnejši še za dve leti mlajšega organizatorja igre Jana Špana, ki je nazadnje igral za estonski Rakvere Tarvas.