Ni še znano, kje bo Boštjan Nachbar nadaljeval kariero. Foto: EPA
Ni še znano, kje bo Boštjan Nachbar nadaljeval kariero. Foto: EPA

"Po dveh letih zapuščam klub. Za izjemne trenutke se zahvaljujem soigralcem, trenerjem, zaposlenim v klubu in navijačem. Pri 35 letih imam za seboj odlično kariero. Ko pogledam nazaj, se lahko samo nasmejem," je dodal Dravograjčan, ki je z Barco lani postal španski prvak in zaigral na Final Fouru Evrolige.

Pretekla sezona za katalonski ponos ni bila tako uspešna, saj so ostali brez lovorike, Olympiacos pa jih je izločil v četrtfinalu Evrolige. "Žal je za nami nekoliko slabša sezona. Xavi je prava oseba za nov projekt Barcelone. Imel sem veliko trenerjev svetovnega formata in Xavi je eden izmed njih. Ena slaba sezona ne sme uničiti njegove prihodnosti," je Nachbar stopil v bran trenerja Xavija Pascuala.

Nachbar je v prvi sezoni v povprečju dosegal skoraj osem točk na tekmo, v pretekli pa le dobre štiri. Nekdanji slovenski reprezentant ima za sabo sicer bogato kariero. V domovini je igral za Olimpijo, Maribor in Laško, nato pa je prek Benettona odšel v Ligo NBA. Še vedno je Slovenec, ki je bil na naboru izbran najvišje.

Kot 15. ga je leta 2002 izbral Houston. Igral je še za New Orleans in New Jersey. Nato se je vrnil v Evropo, kjer je podpisal vrtoglavo pogodbo z moskovskim Dinamom, a ga po finančnih težavah zapustil. Nato je igral še za Efes Pilsen, Unics Kazan in Brose Baskets, kjer je znova navdušil in si priigral pogodbo z Barcelono. Za slovensko reprezentanco je odigral šest velikih tekmovanj.