Carmelo Anthony, trikratni olimpijski prvak z ameriško reprezentanco, bo svoj lov za šampionskim prstanom nadaljeval pri Oklahomi. Foto: Reuters
Carmelo Anthony, trikratni olimpijski prvak z ameriško reprezentanco, bo svoj lov za šampionskim prstanom nadaljeval pri Oklahomi. Foto: Reuters

Knicksi bodo v zameno tako tik pred začetkom priprav na novo sezono prejeli centra Enesa Kanterja, krilnega igralca Douga McDermotta in izbor v drugem krogu nabora prihodnje leto.

33-letni Anthony se je odpovedal klavzuli o zavrnitvi prestopa in dodatku 8,1 milijona dolarjev ob menjavi kluba, delo pa je precej olajšal New Yorku s tem, ko je spisku zaželenih ciljev poleg Houstona dodal še Cleveland in Oklahomo. H Knicksom je sicer prišel leta 2011 iz Denverja, vendar mu kluba kljub drugačnim obljubam v turbulentnih sezonah ni uspelo dvigniti na šampionsko raven.

Thunderji so po odhodu Kevina Duranta h Golden Statu pred prejšnjo sezono znova zgradili zvezdniško ekipo, saj se je Russllu Westbrooku v supertrojčku pred novo sezono poleg Anthonyja pridružil še Paul George iz Indiane. Prestop bo potrjen v ponedeljek, Anthony pa se bo klubu v pripravah na novo sezono pridružil verjetno že kar na začetku, v torek.

Anthony, 10-kratni udeleženec Lige NBA, je imel z New Yorkom pogodbo še za dve leti, po njej bi moral zaslužiti še 54 milijonov dolarjev. V lanski sezoni je dosegal po 22,4 točke in 5,9 skoka. Pred letošnjo sezono je klube zamenjalo kar sedem aktualnih All Star igralcev. Poleg Anthonyja in Georga sta v Boston odšla Kyrie Irving in Gordon Hayward, v Denver Paul Millsap, v Cleveland Isaiah Thomas in v Minnesoto Jimmy Butler.