Thabo Sefolosha je ob standardno dobri igri v obrambi tokrat zelo opazen delež prispeval tudi v napadu Oklahome. Foto: Reuters
Thabo Sefolosha je ob standardno dobri igri v obrambi tokrat zelo opazen delež prispeval tudi v napadu Oklahome. Foto: Reuters
Russell Westbrook
Za Oklahomo je prvič v seriji vsaj 10 točk doseglo pet igralcev (na prejšnjih dveh tekmah po štirje). Foto: Reuters

Odločilna je bila druga četrtina, ki so jo Gromovniki dobili z 32:17 in prednosti niso več izpustili iz rok. Kevin Durant je dosegel 22 točk, velik delež pa je tokrat dodal Thabo Sefolosha z 19 točkami (rekord v končnicah) in s šestimi ukradenimi žogami.

Brooks: V vsaki akciji smo šli na nož
"Od prvega trenutka smo igrali izjemno v obrambi, v vsaki akciji smo šli na nož. Le tak način ti lahko prinese zmago proti najboljši košarkarski ekipi. V prvih dveh tekmah so bili boljši, a danes lahko brez lažne skromnosti rečem, da smo bili mi boljši," je bil zadovoljen trener domačih Scott Brooks.

V povprečju dosegali po 109 točk
Spursi so v nizu, ki je trajal mesec in pol, v povprečju dosegli po 109 točk, tokrat je bil usoden met iz igre - za dve točki (38 %) so metali slabše kot za tri (42 %). Prva peterka je skupaj dala le 33 točk.

Popovich: Igrali smo zelo slabo
"Ni kaj reči, bili so boljši," je bil sprva kratek trener Spursov Gregg Popovich, ki je nato razložil: "Ves čas so igrali, kot da bi bil izid izenačen. Pošteno so nas premagali. Igrali smo pravzaprav zelo slabo, oni pa odlično, predvsem pa pametno."

Oklahoma bila premočna v raketi
Gostitelji so bili premočni pod obročem, saj so v raketi dosegli bistveno več točk (44:24). Spursi so v zadnjih petih četrtinah na prejšnjih dveh tekmah v povprečju dosegli po 32 točk, tokrat v nobeni niso zmogli niti do 25.

Sefolosha: Vsi so nas že odpisali
"V obrambi smo bili izjemni, vsak je vedel, kaj mora storiti, in to je počel izvrstno. Zmagati pred domačimi gledalci je fantastično. Vsi so nas pred to tekmo že odpisali, a mislim, da smo nakazali, da zna biti ta serija še dolga," je prepričan Sefolosha.

Liga NBA, končnica, konferenčni finale

Zahod, tretja tekma:
OKLAHOMA (2) - SAN ANTONIO (1) - 1:2
102:82 (22:24, 32:17, 24:19, 24:22)
Durant 22, Sefolosha 19, Harden 15, Ibaka 14, Westbrook 10, Collison 6, Fisher 5, Perkins 4, Cook, Ivery in Hayward po 2, Aldrich 1; Parker in Jackson po 16, Duncan 11, Blair 10, Ginobili 8, Neal 7, Anderson 4, Green in Mills po 3, Leonard 2, Diaw in Splitter po 1.
Vzhod, tretja tekma, petek:
BOSTON (4) - MIAMI (2) - 0:2
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.