Aleš Pipan bo že letos računal na mladega Paola Marinellija. Foto: Aleš Fevžer
Aleš Pipan bo že letos računal na mladega Paola Marinellija. Foto: Aleš Fevžer

18-letni Marinelli je že dalj časa treniral z Ljubljančani in je v tem obdobju zadovoljil zahteve Aleša Pipana in njegovega strokovnega štaba. 191 centimetrov visoki Rečan je lani igral v ABA-ligi za Split. Športni pot je začel na rodni Reki pri Jadranu, pred dvema letoma pa je odšel v Split. Lani je z Dalmatinci postal mladinski hrvaški prvak. Marinelli je odlično igral na preteklem evropskem prvenstvu do 18 let, kjer je Hrvaška zasedla drugo mesto, izbran pa je bil v peterko turnirja. Blestel je tudi pred dvema letoma, ko so na evropskem prvenstvu do 16 let Hrvati postali prvaki.

"Marinellija košarkarska stroka dobro pozna, saj je blestel na tekmovanjih mlajših kategorij, lani pa se dokazal tudi že v članski konkurenci. Res je, da bo njegova vloga v naši ekipi drugačna, kot jo je imel lani v Splitu, ki je bil precej oslabljen, pa vendar vidimo igralca kot klubski projekt in nekoga, ki bo že v tej sezoni kamenček v našem mozaiku. V precej dolgem času preizkušnje v Ljubljani nas je prepričal s svojo delovno vnemo in talentom, seveda pa ga čaka še veliko dela, preden bo dozorel kot nosilec igre na visoki ravni," je o novi okrepitvi povedal Pipan.

Merinelli je ponosen, da se je pridružil zmajem: "Union Olimpija je klub z veliko tradicijo in ekipa, ki je v zadnjem času naredila veliko za promocijo mladih igralcev. Z njimi treniram že nekaj časa, všeč mi je način dela, treningov in klubska organizacija. Navdušen sem nad Ljubljano in resnično sem si želel po preizkušnji ostati, zato me veseli, da smo našli skupni jezik. Zavedam se odgovornosti profesionalnega športnika in svoje vloge v ekipi. Sam moram trdo trenirati, da se dokažem in izborim minute v trdi konkurenci. Vem, da ne bo lahko. Zahvaliti se moram tudi Nikoli Vujčiću in KK-ju Split, ki sta mi omogočila začetek košarkarske poti in to, da sem danes lahko ponosno član Uniona Olimpije."