Organizator igre Zack Wright je eden izmed štirih tujcev v ekipi Uniona Olimpije. Čutiti je, da so soigralci Američana dobro sprejeli, saj je od njih prejel velik aplavz, ko je na novinarsko konferenco prišel z minimalno zamudo. Foto: www.alesfevzer.com
Organizator igre Zack Wright je eden izmed štirih tujcev v ekipi Uniona Olimpije. Čutiti je, da so soigralci Američana dobro sprejeli, saj je od njih prejel velik aplavz, ko je na novinarsko konferenco prišel z minimalno zamudo. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanski košarkarski klub, ki je zadnjih šest sezon zaman naskakoval zmago v slovenskem državnem prvenstvu (petkrat je slavila Krka, v zadnji sezoni pa Tajfun), je na novinarski konferenci v osrednji pivnici svojega pokrovitelja predstavil ekipo in cilje za novo sezono. "Državno prvenstvo želimo končati na prvem mestu, v Ligi Aba bi se radi borili za zgornjo polovico lestvice, radi pa bi se odlično predstavili tudi v Evropskem pokalu," je povedal direktor kluba Matevž Zupančič.

Zupančič je poudaril, da je klub v zadnjih dveh sezonah na novo postavil delo v mladinskih selekcijah, rezultati pa se že kažejo. Navsezadnje so Olimpijini kadeti in mladinci državni prvaki. Veliko zaslug za obetaven podmladek ima Gašper Potočnik, ki je pred novo sezono postal trener članske ekipe.

Kakšno Olimpijo bomo gledali? Potočnik: "V osnovi ne bom povedal nič novega: temelj bo dobra obramba. V skoku sicer pričakujem nekaj težav, a z moštveno igro bi lahko vse to nadoknadili. Zanemarjati ne nameravam niti napada. Garali bomo skratka na vseh področjih, da bomo dali svoj maksimum, med sezono pa se bo izkazalo, kaj določenemu igralcu ustreza in kaj ne."

Kapetana Union Olimpija še ni nima, v kratkem ga bo izbral glavni trener, ki je vesel, da lahko vodi ekipo, v kateri je veliko mladih domačih igralcev: "Vse položaje imamo dobro zapolnjene, mogoče le na položaju centra manjka nekaj višine, ampak - vsak trener bi si na tem položaju želel ekstremno višino. Glede na finančne zmožnosti smo se odločili prav."

Kot je znano, je klub poleti zapustil reprezentant Alen Omić, kar je sprostilo kar nekaj sredstev. Kot je povedal predsednik kluba Jani Möderndorfer, je proračun kluba okoli milijon evrov. Sponzorji so, čeprav je v lanski sezoni Olimpija izpadla že v polfinalu Lige Telemach, ostali zvesti, tako da je "denar za novo sezono bolj ali manj zagotovljen".

V klubu pripravljajo tudi nekaj zanimiv akcij, s katerimi želijo v Stožice privabiti še več navijačev. Tako bodo uvedli možnost "kavč trenerja", ko bo lahko nagrajenec spremljal tekmo tik ob igrišču, na vsaki tekmi pa bo izžrebani gledalec s sredine igrišča poskušal zadeti koš in si s tem priboriti 5000 evrov.