Gašper Okorn je pri Olimpiji prvič delal leta 2003, ko je bil pomočnik Saša Filipovskega. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gašper Okorn je pri Olimpiji prvič delal leta 2003, ko je bil pomočnik Saša Filipovskega. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Zavedam se, kaj pomeni voditi Union Olimpijo. Ponujeni izziv sem sprejel z veseljem in ponosom ne glede na stanje, v katerem je klub. Zahvaljujem se klubskemu vodstvu za zaupanje, pred nami je veliko dela, ki se ga bomo lotili s pozitivno energijo. O sestavi ekipe, ciljih in preostalem bomo lahko več povedali šele čez nekaj časa, za začetek pa bomo zbrali v Stožicah igralce, s katerimi klub razpolaga v članski in mladinski konkurenci in jim dodali nekaj fantov na preizkušnji," je ob tem povedal Okorn.

"V skladu z znano klubsko situacijo se je vodstvo kluba ob podpori pokroviteljev odločilo za slovenskega strokovnjaka. Ljubljančan Gašper Okorn je bil nemudoma pripravljen sprejeti izziv in ponujene pogoje. Sodelovanje smo sklenili za eno sezono. Okornov strokovni štab bo znan v naslednjih dneh, ekipa pa se bo prvič zbrala v Stožicah v torek, 16. avgusta," je novico komentiral direktor Matevž Zupančič.

Okorn je v Olimpiji že deloval kot pomočnik, nato pa je bil pomočnik tudi v Lietuvos Rytasu. Asistiral je v Ljubljani tudi Tomu Mahoriču v sezoni 2006/07, potem pa je prevzel ljubljanski klub kot glavni trener. Zatem je deloval tudi v Latviji, na Poljskem in za kratko v Kuvajtu. V Sloveniji, kjer je začel v Škofji Loki, je nato vodil še Slovan in Helios.

Zagorac odhaja iz Olimpije
Ljubljano zapušča Saša Zagorac, ki je bil v minuli sezoni kapetan Olimpije, in bo kariero nadaljeval v dresu bolgarskega prvaka Lukoil Academic iz Sofije. Lani se je vrnil v matični klub, kjer sicer na začetku kariere ni dobil priložnosti v prvem moštvu. Nato se je po odlični sezoni pri Zlatorogu, ko je bil MVP rednega dela državnega prvenstva, vrnil v zmajevo gnezdo. 32-letni krilni center je lani debitiral v dresu slovenske reprezentance, s katero je nastopil na evropskem prvenstvu, letos pa tudi sodeluje na pripravah pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo.