Alen Omić se je za svoja dejanja opravičil. Foto: Vladimir Nikolič
Alen Omić se je za svoja dejanja opravičil. Foto: Vladimir Nikolič
Anže Blažič
Anže Blažič: 'Omič in Avanzo sta se dobila na pogovoru ter prav izjemno korektno, celo prijateljsko rešila vse nesporazume.' Foto: MMC RTV SLO

Košarkarska zveza Slovenije je pred časom podala prijavo, ker se Alen Omić ni udeležil priprav članske reprezentance, temu pa je sledila serija številnih izjav za javnost, v katerih so se kresali različni pogledi. Ta teden sta se obe strani le dogovorili.

Izjave so bile v afektu
Omić je tako v izjavi za javnost zapisal: "S to izjavo želim Košarkarski zvezi Slovenije in košarkarski javnosti sporočiti, da mi je žal za to, da se nisem udeležil reprezentančne akcije članov to poletje. Res je, da sem moral urediti šolske obveznosti, a zdaj vem, da bi se o tem lahko drugače pogovorili s KZS-jem in dosegli dogovor, ki bi ustrezal vsem. Žal mi je za neprimerne izjave, ki sem jih dal od takrat za slovenske medije, govoril sem v afektu in bil sem jezen, saj se je moje ime ves čas v negativnem tonu pojavljalo v medijih. Moj namen ni biti v sporu z nikomer, saj želim le trenirati in igrati, tudi za slovensko reprezentanco, ki ji bom vedno na voljo. Verjamem, da je bilo dogajanje med mano in KZS-jem to poletje le nesporazum in, da ga bomo rešili v dobro vseh."

Primer je za zvezo uradno končan
Pri KZS-ju so njegovo opravičilo sprejeli z naslednjo izjavo: "Ker je Alen Omić v pogovoru z direktorjem članskih reprezentanc Matejem Avanzom in predstavnikom za odnose z javnostmi Anžetom Blažičem iskreno pokazal obžalovanje za to, da se brez predhodnega obvestila ni udeležil letošnjih priprav moške članske reprezentance, ter se Košarkarski zvezi Slovenije in Avanzu opravičil za neprimerne izjave, ki jih je medijem posredoval v zadnjih mesecih, smo se na KZS odločili, da prijavo na častno razsodišče KZS, ki jo 26. 7. 2012 po službeni dolžnosti na podlagi skupnega sestanka predsednika KZS, generalnega sekretarja KZS ter selektorja moške članske reprezentance in ne zaradi kakršnihkoli osebnih zamer do kogarkoli zapisal Matej Avanzo, umaknemo. S tem je ta primer za nas, v dobro slovenske košarke in našega sodelovanja z Omićem končan, dodatnih izjav pa ne bomo dajali."

Agent: To je velika sramota
Očitno pa tako spraven ni Omićev agent Enes Trnovčević, ki je prepričan, da je bil njegov varovanec prisiljen v podpis: "Sam menim, da je velika sramota, da taka organizacija, kot je KZS, uporablja take metode pritiska in izsiljevanja in tako pride do želenih rezultatov. Ti ne bodo koristili nikomur. Vsi ti pritiski prav gotovo ne bodo dobro vplivali na igralca."

"Imenujejo se Košarkarska zveza Slovenije, čeprav se meni zdi, da je večina vseh na zvezi bolj podobnih košarkarskih žogam kot pa košarkarjem. Istočasno pa je veliko pravih košarkarjev brez dela in se ne morejo niti približati KZS. Sprašujem pa se za konec, kaj je smisel te izjave, katero je bil Alen prisiljen podpisati. Gre za iskanje resnice ali iskanje alibija. Prepričan sem, da se spet iščejo alibiji za napake, ki so jih ti ljudje naredili maltetirajoči nedolžne igralce," je še zapisal.

Blažič: "Želimo, da se posveti košarki"
Anže Blažič
, predstavnik za odnose z javnostmi na KZS-ju, je razložil, da na zvezi Trnovčevićeve izjave ne bodo komentirali, ker želijo "da se Alen posveti košarki. Za KZS je tako zgodba res končana, saj smo se z Omićem dogovorili in pogovorili vse, brez prisile, izsiljevanja ali česarkoli drugega. Kot razumni ljudje in v dobro našega nadaljnjega sodelovanja ter slovenske košarke."