Preteklo evropsko prvenstvo je bilo na čelu s stadionsko premiero v Lillu zadetek v polno. Foto: www.alesfevzer.com
Preteklo evropsko prvenstvo je bilo na čelu s stadionsko premiero v Lillu zadetek v polno. Foto: www.alesfevzer.com

Za zdaj še ni znano, v kakšen formatu bo tekmovanje. Mogoče so tri vrste organizacije, priprava celotnega turnirja, organizacija ene predtekmovalne skupine ali ene predtekmovalne skupine in zaključnega dela. Glede na uspešnost preteklega EuroBasketa, ki je bil prvič v štirih državah in je presegel vse rekorde po obisku ter gledanosti, bo najverjetneje tudi naslednje prvenstvo gostilo več držav.

V novembru bo ocenjevalna komisija obiskala vse kandidatke, nato pa predložila svoje poročilo odboru Fibe Europe, ki bo na koncu odločal. Poljska je evropsko prvenstvo gostila v letih 2009, ko je Slovenija s četrtim mestom dosegla najvišjo uvrstitev doslej, in 1963, Turčija je bila organizatorica v letih 2001 in 1959, Finska leta 1967, za Izrael in Romunijo pa bi bilo to prvič.

Z organizacijo se je spogledovala tudi Slovenija, ki je želela v Stožicah prevzeti eno predtekmovalno skupino, toda pred 2. novembrom, kar je bil rok za prijavo, so se na Košarkarski zvezi odločili, da ne vložijo uradne kandidature, saj so presodili, da bi bili stroški previsoki. Le stroški prijave znašajo skoraj dva milijona evrov.