Theo Papaloukas je z Grčijo postal evropski prvak leta 2005 ter svetovni podprvak leta 2006. Foto: EPA
Theo Papaloukas je z Grčijo postal evropski prvak leta 2005 ter svetovni podprvak leta 2006. Foto: EPA

"Rdeča armada" je v finalu najmočnejše regionalne lige v Evropi ugnala Lokomotivo Kuban iz Krasnodarja s 3:1 v zmagah in ubranila naslov v tekmovanju, ki se je letos nekako združilo z ruskim državnim prvenstvom. V ligi sicer igrajo še ekipe iz Belorusije, Estonije, Latvije, Litve, Poljske, Ukrajine, Češke in Kazahstana. V odločilni tekmi so Moskovčani v gosteh slavili z 59:54. 14 točk je dosegel Vladimir Micov.

36-letni Papaloukas je v dresu CKA-ja, kjer je že igral med letoma 2002 in 2008, preživel najlepša leta in dvakrat tudi postal evropski prvak. Ob naslovu leta 2006 je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca Final Foura, leto za tem pa je bil najkoristnejši igralec Evrolige. Igral je še za Dafni, Panionios, Olympiacos in Maccabi. Z grško reprezentanco je leta 2005 postal v Srbiji in Črni gori evropski prvak ter bil tudi izbran v peterko turnirja, naslednje leto pa so Grki na Japonskem na svetovnem prvenstvu, potem ko so v polfinalu presenetili ZDA, osvojili srebro.

CSKA je sicer že začel sestavljati moštvo za naslednjo sezono. Slovito rusko zasedbo je okrepil sijajni ameriški branilec Jeremy Pargo, ki je v Evropi blestel v dresu Maccabija.