Aleš Pipan pričakuje, da bodo Izraelci skušali vsiliti zelo hiter ritem igre. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleš Pipan pričakuje, da bodo Izraelci skušali vsiliti zelo hiter ritem igre. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Union Olimpija za uvod v drugi del s Hapoelom

Za Izraelce igra tudi nekdanji član zeleno-belih Yotam Halperin. Hapoel se je v drugi del prebil kot drugouvrščena ekipa skupine E, v kateri so nanizali šest zmag in štiri poraze.

Ljubljančani so v drugem polčasu zadnje tekme Lige ABA v Zagrebu popolnoma odpovedali, Cibona jih je nadigrala kar z 52:25. Po 15 krogih ima Olimpija v Jadranski ligi že deset porazov in realno gledano nima več možnosti za preboj na sklepni turnir četverice. Vse misli lahko usmerijo k Evropskemu pokalu, kjer imajo lepe možnosti za preboj med 16 najboljših.

"Hapoel Jeruzalem je izredno izkušena ekipa. Vsi njihovi igralci hitro kaznujejo vsako napako nasprotnika. V letošnji sezoni še posebej dobro funkcionirajo, saj so trenutno prvouvrščena ekipa izraelske lige. Imajo tri odlične izkušene reprezentante: Halperina, Eliyahuja in Greena. Slovenska javnost dobro pozna predvsem Halperina, ki je pred leti igral v Olimpiji. Na teh prostorih je dobro poznan tudi Kitchen, ki je nekaj časa igral v Cedeviti. Igrajo izjemno hitro tranzicijsko košarko, in ko se jim je pridružil Eliyahu, so začeli igrati še posebej učinkovito. Treba bo zaustaviti njihov protinapad. Bolj ko jih bomo umirili na igro pet na pet, več priložnosti za zmago imamo. Vladović je izpustil nekaj treningov zaradi poškodbe prepone, a vseeno upamo, da bo v sredo pripravljen za igro," je pojasnil trener zmajev Aleš Pipan.

DRUGI DEL, 1. krog, skupina M,

Sreda ob 20.30:
UNION OLIMPIJA - HAPOEL JERUZALEM

Ob 18.15:
BANVIT - BUDIVELNIK KIJEV

Union Olimpija za uvod v drugi del s Hapoelom