Razočarani LeBron James je bil junak na prvi tekmi, na drugi pa je kljub dobri igri v zadnji minuti naredil dve veliki napaki. Foto: EPA
Razočarani LeBron James je bil junak na prvi tekmi, na drugi pa je kljub dobri igri v zadnji minuti naredil dve veliki napaki. Foto: EPA
David West
David West, ki je dosegel 13 točk in sedem skokov, je izbil dve žogi pri slabih podajah Jamesa. Foto: EPA
Roy Hibbert
Roy Hibbert je povzročal domačim košarkarjem veliko dela. Foto: EPA

LeBron James, ki je s polaganjem po podaljšku odločil prvo tekmo, je bil tudi tokrat najboljši posameznik aktualnih prvakov, a najkoristnejši igralec letošnje sezone NBA-ja je v zadnji minuti naredil dve usodni napaki. S 36 točkami je sicer ob konvu tekme držal Heate v igri, a 44 sekund pred koncem je ob vodstvu Indiane s 95:93 slabo podal, David West pa je prestregel žogo.

West dvakrat "prebral" Jamesa
17 sekund pred koncem so sicer gostje po zaslugi trde obrambe Miamija žogo zapravili. Izgubil jo je George Hill. James je nato prodrl, Pacersi so ga dobro podvajali ter zaprli in deset sekund pred koncem je LeBron še enkrat slabo podal, znova pa je žogo prestregel West. Hill je nato z zadetima prostima metoma le še potrdil veliko zmago Indiane.

Znova je odlično igrala vsa prva peterka Pacersov. Poleg Westa je bil glavni junak center Roy Hibbert, ki je z 29 točkami postavil osebni rekord v končnici, ob tem pa je za dvojni dvojček ujel še deset odbitih žog. Paul George je dodal 22, Hill pa 18 točk. "Nismo storili še nič. Nismo še končali serije, le zmagali smo eno tekmo. Veliko nas je mnenja, da bi morali voditi že z 2:0," se je Hibbert spomnil zamujene priložnosti na prvi tekmi.

Heati niso končali tako, kot znajo
"To je bila ena najboljših tekem, ki sem jim bil priča. Niso odločile LeBronove napake, saj je odigral eno najboljših tekem, kar sem jih videl. Nam je v ključnih trenutkih uspelo odigrati nekaj dobrih akcij," je bil po tekmi zadovoljen gostujoči trener Frank Vogel.

"Za nami sta dve izenačeni tekmi, ki bi se lahko obe obrnili v korist katere koli ekipe. Imeli smo dovolj priložnosti, da bi tekmo dobili. Enostavno nismo tekme sklenili tako, kot jo znamo," je povedal trener Miamija Erik Spoelstra. James, ki je bil kot že rečeno, znova daleč najbolj razigran pri Heatih, je imel pomoč le v preostalih dveh glavnih zvezdnikih. Chris Bosh je pristavil 17, Dwyane Wade pa 14 točk.

Konferenčni finale, vzhod
MIAMI (1) - INDIANA (3) 1:1
93:97 (22:28, 25:25, 27:23, 19:21)
James 36 (14/20 iz igre), Bosh 17, Wade 14, Andersen 7, Chalmers in Allen 6, Cole in Miller 3, Haslem 1; Hibbert 29 in 10 skokov, George 22, Hill 18, West 13, Stephenson 10, Augustin in Mahinmi 2, Young 1.

Zahod, sobota:
MEMPHIS (5) - SAN ANTONIO (2) 0:2

V odebeljenem tisku so izidi v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu
2-2-1-1-1.