Razočaral je tudi Danny Green, ki je dosegel le 8 točk. Kljub temu je bil za Ratkom Vardo (13) drugi strelec Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Razočaral je tudi Danny Green, ki je dosegel le 8 točk. Kljub temu je bil za Ratkom Vardo (13) drugi strelec Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleksandar Ćapin je v 24 minutah prispeval tri točke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Naša skupina se je pokazala kot izjemno težka in morda za našo ekipo resnično premočna," je po porazu s 30 točkami razlike povedal Sašo Filipovski. A pogled na druge skupine razkriva, da Ljubljančani tudi tam ne bi imeli "za kruh". Premagljive tekmece lahko naštejemo na prste ene roke. Poleg Prokoma morda še Zagreb in Charleroi. Privržence zmajev je zato upravičeno strah gostovanja naslednji teden v Barceloni, ki se je že sprehodila v Ljubljani.

Kje Filipovski vidi glavne razloge za poraz v Kazanu? "Enostavno, Lyday je odprl prvi polčas izjemno, potem pa nas je pokopal Wilkinson. Nismo našli rešitve ob tem, da je Kazan igral z dvema gibljivima centroma. Varda je bil "podvajan", stisnil so raketo in niso dovolili razviti nobene igre, razen meta od daleč. V napadu so igrali zelo široko, tako da so izvlekli naše centre. Zadeli so skoraj vse, kar je bilo odprto," je analiziral Filipovski.

Oživeli spomini na poraz Krke
Če ne bi bilo solidnega prvega polčasa, predvsem prve četrtine, ki jo je Olimpija celo dobila z 20:18, bi se Ljubljančani bržkone spogledovali z negativnim rekordom Krke. Ta je leta 2003 v Moskvi proti CSKA-ju dosegla le 35 točk. Olimpija je v 3. četrtini zmogla le 5 točk, v drugem delu komajda 17. Rekord Evrolige po najmanjšem številu doseženih točk v četrtini ima Siena, ki je lani v četrtinalu proti Olympiacosu dosegla le 4 točke.

Aleksandar Ćapin, ki je dosegel le tri točke, o vzrokih za padec v drugem polčasu: "Wilkinson je neverjetno odprl drugi polčas. V seriji je zadel tri, štiri trojke, nato so se odlepili. Kdor koli je vrgel, je zadel, od branilca do centra. Mi smo padali, poskušali smo nekaj spremeniti, ampak imeli so neverjeten odstotek meta in nikakor se jim nismo uspeli približati."

Ustavili Domercanta, koš polnili centri
Tudi obramba Olimpije ni bila na pravi ravni. "Imeli so odprte mete, ker so nam potegnili dva igralca s strani, potem pa so centri, ki so dobri strelci, od daleč zadevali. Tu so nas presenetili." Že drugo tekmo zapored so Ljubljančani ustavili najboljšega strelca, pa so jim koš napolnili drugi. Henry Domercant, ki ima povprečje 19 točk, jih je tokrat dosegel le 8. "Ustavimo njihove najboljše strelce, pa nam koš polnijo drugi. Domercanta smo ustavili, pa nas je pokopal Wilkinson," je še povedal Ćapin.