Jasmin Hukić je v ključnih trenutkih zadel pomembno trojko. Foto: RTV SLO
Jasmin Hukić je v ključnih trenutkih zadel pomembno trojko. Foto: RTV SLO
Ronell Taylor
Kam sta izginili forma in borbenost? Foto: RTV SLO
Goran Dragič za MMC
Janez Rajgelj za MMC

Ljubljančani so tekmo morali dobiti, zlepa ali zgrda. Po tekmi so vsi igralci in trener Memi Bečirovič govorili o tem, da so se pripravili na obrambno bitko.

Tekma je bila izenačena le v prvi četrtini (13:15), potem pa so gostitelji na začetku drugega dela povsem prevladovali in s serijo 12:2 prevzeli pobudo. Jasmin Hukić je zadel dve trojki zaporedoma, po eno pa sta dodala Maurice Bailey in Miha Zupan. Gostje so držali priključek do 27. minute (42:39), potem pa je Union Olimpija z agresivno obrambo povsem prevladovala in se zasluženo veselila tretje letošnje zmage.

Gurović in Slanina le statista
Strateg zeleno-belih je odlično pripravil taktiko. Glavna zvezdnika Poljakov Milan Gurović in Donatas Slanina sta bila tako rekoč nevidna. Srbski ostrostrelec, ki bo letos zaslužil toliko kot celotna ekipa Uniona Olimpije, ni dosegel niti točke. V 21 minutah je trikrat zgrešil za dve, dvakrat pa za tri točke. 30-letni Litovec je prispeval le 7 točk ob metu iz igre 2/8. Ob edini zmagi Prokoma v letošnji Evroligi je Virtusu v Bologni nasul kar 28 točk.

Dragič: Z dobro obrambo lahko premagamo vsakogar
S tem se strinja tudi organizator igre pri Ljubljančanih Goran Dragič, ki je po tekmi za MMC povedal: "Danes je odločila obramba. Odrezali smo Slanino in Gurovića. Nasprotniki so igrali raztrgano igro." Na to, da so zmajčki prejšnji teden prejeli več kot 100 točk, pa je Dragič dejal: "Če bomo 'grizli' v obrambi in prišli na vsako žogo pravočasno, se nimamo česa bati, lahko premagamo vsakogar."

Nosilci igre so skoraj vedno isti
Znova sta bila v zelo dobri formi Marko Milič (16 točk in 6 skokov) in Hukić, ki je zadel štiri trojke iz desetih poskusov. V 37 minutah (največ od vseh igralcev) je dosegel 16 točk. Goran Dragič je bil nezgrešljiv pri metih za dve točki (5/5), manj natančen je bil izza črte (1/4). ''Gogi'' vsekakor stopnjuje formo (razočaral je le v Kaunasu), kar je zelo pomembno pred odločilnimi tekmami.

Američani še vedno dajejo (pre)malo
Velik problem pri Olimpiji so Američani. Držijo se povsem zase in so svoja ekipa znotraj celotnega moštva. Tudi proti Prokomu so razočarali. Skupaj so dosegli le 11 točk. Maurice Bailey je v 27 minutah prispeval 6 točk, za dve je metal 1/4, za tri pa 1/5. Chris Booker je dal 5 točk ob metu iz igre 2/5. Z njunim izkupičkom je bil direktor kluba Janez Rajgelj sicer zadovoljen.

Kaj se dogaja s Taylorjem?
Rajgelj pa je bil nezadovoljen s slabo formo Ronella Taylorja, ki je na začetku sezone dokazal, da bi bil lahko eden izmed nosilcev igre, pa se je v zadnjem času povsem izgubil. Njegove predstave si sledijo po principu toplo-hladno, v zadnjih tednih pa so bolj kot ne ledeno mrzle. Proti Žalgirisu je prispeval 18 točk, Oympiacosu jih je nasul 16, prejšnji teden v Bologni pa je pristal pri le štirih točkah. V četrtek zvečer je bil na parketu le dve minuti in 26 sekund, zgrešil je en met izza črte. Na klopi je deloval povsem nezainteresirano in nemotivirano. To so opazili tudi gledalci, ki veliko raje vidijo Jana Močnika. Tokrat sicer ni dosegel nobene točke, a se mu pri vsakem koraku vidi, da kar žari od motiva in želje po dokazovanju.

Aleš Golob

Goran Dragič za MMC
Janez Rajgelj za MMC