Dominic Waters je že zapustil Union Olimpijo, zdaj jo bo še Aron Baynes. Toda njuni zgodbi sta različni. Waters se v dresu zmajev ni prav izkazal, Baynes pa je pustil velik pečat. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dominic Waters je že zapustil Union Olimpijo, zdaj jo bo še Aron Baynes. Toda njuni zgodbi sta različni. Waters se v dresu zmajev ni prav izkazal, Baynes pa je pustil velik pečat. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Če smo pred mesecem dni še lahko kljubovali ponudbam, to danes ni bilo več mogoče. Klub je ponudbo za igralca prejel v sredo, danes pa z vsemi vpletenimi že dorekel vse potrebno glede prestopa. Baynesa v kratkem čakajo še zadnje formalnosti pred podpisom pogodbe z novim klubom, ureditev zahtevane papirologije in zdravniški pregled," so zapisali v sporočilu za javnost. V kateri klub odhaja Baynes, niso razkrili, vendar je bolj kot ne jasno, da v San Antonio.

Odškodnina 400 tisoč dolarjev
Baynes bo tako pri 26 letih uresničil svoje sanje in se po le nekaj mesecih igranja v Ljubljani prebil v Ligo NBA. Union Olimpija naj bi s prodajo zaslužila 400 tisoč ameriških dolarjev. Če bi pri Olimpiji ostal do konca letošnje sezone, bi se mu pogodba iztekla in bi postal prost igralec brez odškodnine.

Bil je prvi skakalec 1. dela Evrolige
208 centimetrov visoki avstralski reprezentant je v letošnji sezoni Evrolige v povprečju dosegal 13,8 točke in 9,8 skoka na tekmo, s čimer je bil prvi skakalec prvega dela Evrolige. Aron Baynes do uradnega imenovanja v novem klubu po pravilih, ki so v tem primeru zelo stroga, prestopa ne sme komentirati.

Več minut za Omića in Sulejmanovića
Union Olimpija bo nastalo vrzel pod košema sprva zapolnila z večjo vlogo mladega slovenskega reprezentanta Alena Omića in dokončno priključitvijo Emirja Sulejmanovića, ki je bil prejšnji teden v Barceloni imenovan za najkoristnejšega igralca prestižnega turnirja najbolj obetavnih mladinskih ekip iz Evrope. O morebitnih okrepitvah iz tujine bodo v klubu razmislili v okviru danih finančnih zmožnosti in trga.

Baynesovega odhoda nima smisla objokovati
"Aron je moral izkoristiti življenjsko priložnost in pri tem ga nismo želeli ovirati. Ker je prestop zadovoljil tudi klub, prevelikega objokovanja ne sme biti. Ne glede na odhod igralca sem vesel in ponosen, da se je na tak način pokazal sad našega dela," je povedal trener Sašo Filipovski.