Mika D'Antonija so sredi prejšnje sezone odpustili pri New York Knicksih. Foto: Reuters
Mika D'Antonija so sredi prejšnje sezone odpustili pri New York Knicksih. Foto: Reuters
Phil Jackson
Phil Jackson je med letoma 1999 in 2011 osvojil pet naslovov z Lakersi. Foto: EPA

Novico je potrdil agent D'Antonija Warren Garie. Vodstvo kluba se je konec tedna pogovarjalo z Jacksonom, ki je z Lakersi osvojil pet naslovov in se upokojil ob koncu sezone 2011 po "metli" Dallasa v končnici.

"Zen Master" naj bi izpustil nekaj gostovanj
Jackson naj bi zahteval preveč, zato so pogajanja propadla. Največji kamen spotike naj bi bila njegova plača, ki naj bi znašala od 10 do 15 milijonov letno. Jacksonova pogoja naj bi bila tudi večja beseda pri igralski zasedbi in možnost, da zaradi utrujenosti izpusti nekatera gostovanja ekipe.

D'Antoni zagovornik napadalne igre
Lakersi so se po Jacksonu takoj obrnili k D'Antoniju in ekspresno sklenili sodelovanje. D'Antoni je na začetku novembra prestal operacijo kolena, zato bo trajalo še nekaj dni preden pripotuje v Los Angeles. Večina strokovnjakov meni, da bo D'Antoni zelo težko osvojil naslov, saj ne goji obrambne igre, ki prinaša naslove.

Gledalci zahtevali prihod Jacksona
16-kratni prvaki Lige NBA so zelo slabo začeli sezono, dobili so le eno izmed uvodnih petih tekem. Trener Mike Brown je moral oditi. Zadnji dve tekmi je vodil pomočnik trenerja Bernie Bickerstaff, Lakersi so zanesljivo ugnali Golden State in Sacramento. V Staples Centru so gledalci na obeh tekmah zahtevali prihod Jacksona, ki je izjemno priljubljen v Los Angelesu.
Šokiran nad odločitvijo vodstva kluba
Tudi vsi ameriški mediji so bili šokirani, saj so le še čakali na prihod "Zen Masterja", ki je kot trener osvojil neverjetnih 11 prstanov. Jackson je načrtoval še zadnja pogajanja v ponedeljek, ko naj bi tudi podpisal pogodbo, zato je bil šokiran nad odločitvijo vodstva kluba.
"Zelo rad bi znova imel Jacksona za trenerja, a veselim se tudi dela z D'Antonijem," je dejal glavni zvezdnik ekipe Kobe Bryant. Zelo vesel je bil tudi Steve Nash, ki je z D'Antonijem sodeloval že v Phoenixu.